Verizon säljer sin medieenhet till Apollo för 3,61 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 3, 2021
  • Verizon säljer sin medieenhet, inklusive AOL och Yahoo, till Apollo Global Management.
  • Private equity-företaget kommer att kalla verksamheten "Yahoo" när affären är klar.
  • Verizons aktier steg med drygt 0,5% under dagens förhandel.

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) meddelade idag att de kommer att sälja sin medieenhet, inklusive AOL och Yahoo, till Apollo Global Management (NYSE: APO) för 3,61 miljarder pund. Private equity-bolaget kommer att kalla företaget ”Yahoo” efter transaktionen, som förväntas slutföras i år under andra halvåret.

Verizons aktier steg med drygt 0,5% under förhandeln idag och byter nu händer för 41,87 pund per aktie, jämfört med 42,44 pund per aktie i början av året. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa föratt underlätta ditt val.

Verizon misslyckades med att expandera sina mediaenheter de senaste åren

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den amerikanska mobiloperatören Verizon kommer fortfarande att behålla en andel på 10% i Verizon Media, efter att affären genomförts.

I separata nyheter från USA meddelade den största amerikanska chiptillverkaren Intel Corps VD igår att företaget kommer att lägga mindre fokus på att köpa tillbaka sina aktier.

Verizon misslyckades med att expandera sina mediaenheter de senaste åren. År 2018 kallade de sin medieverksamhet för nästan värdelös eftersom de tvingades bokföra en nedskrivning på 3,32 miljarder pund. Det New York-baserade företaget sålde bloggplattformen Tumblr under 2019 för ett okänt belopp. Ifjol slöt det en överenskommelse med BuzzFeed om att sälja nyhetswebbplatsen HuffPost. Verizon har också letat efter en potentiell köpare för Yahoo Finance men drog senare tillbaka de planerna.

Verkställande direktör Hans Vestbergs kommentarer

VD Hans Vestberg kommenterade nyheterna idag och sa:

”Verizon Media har gjort ett otroligt jobb att vända verksamheten under de senaste två och ett halvt åren, och tillväxtpotentialen är enorm. Nästa iteration kräver fullständiga investeringar och rätt resurser. Under den strategiska granskningsprocessen levererade Apollo den starkaste visionen och strategin för nästa fas av Verizon Media. Jag har fullt förtroende för att Yahoo tar fart i sitt nya hem.”

Nyheten kommer en vecka efter att Verizon rapporterade bättre resultat än väntat för sitt första kvartal.

Verizon presterade svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på ungefär 3,5%. I skrivande stund värderas företaget till 172,52 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,67.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust