Ska jag investera i Under Armour efter ett bättre resultat än väntat under första kvartalet?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 4, 2021
  • Under Armours aktier är fortfarande under press.
  • Under Armour rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet.
  • 20 dollar representerar en stark stödnivå.

Aktierna i Under Armour (NYSE: UAA) har fallit från sina senaste toppar trots bättre resultat än väntat under första kvartalet. Den amerikanska aktiemarknaden tappar mark idag, vilket också påverkat Under Armour-aktierna negativt.

Grundläggande analys: Under Armours aktier är inte undervärderade

Under Armour är ett amerikanskt sportutrustningsföretag som tillverkar skor, sport och fritidskläder, och trots pandemin går företagets verksamhet bra. Under Armour rapporterade sina resultat för första kvartalet idag. De totala intäkterna har ökat med 35,4% på årsbasis till 1,26 miljarder dollar medan GAAP EPS låg på 0,17 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Intäkterna i Nordamerika ökade med 32% medan intäkterna från den internationella verksamheten ökade med 58% till 425 miljoner dollar. Det är också värt att nämna att skointäkterna ökade med 47% till 309 miljoner dollar under första kvartalet och tillbehörsintäkterna ökade med 73% till 117 miljoner dollar.

De totala intäkterna ökade mer än väntat (+130 miljoner dollar) och företaget förväntar sig att denna trend kommer att stå sig under de kommande kvartalen. Under räkenskapsåret 2021 förväntar sig Under Armour nu att intäkterna ökar medan deras justerade EPS bör landa på cirka 0,30 dollar.

”Under Armour har inlett året utmärkt. Våra resultat för första kvartalet visar att vår förbättrade verksamhetsmodell och de investeringar vi gör för att förstärka vår kontakt med konsumenterna gör det möjligt för oss att leverera med en stark efterfrågan på vårt varumärke,” sa Under Armours VD och koncernchef Patrik Frisk.

Under Armour har en bra position för att expandera sin verksamhet, men den nuvarande värderingen innebär att extremt höga förväntningar redan räknats in i aktiens pris. Under Armor handlas mer än sextio gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 4 dollar och företaget betalar inte ut någon utdelning.

Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 1,67 miljarder dollar och börsvärdet på 10 miljarder dollar så ser vi att denna aktie inte är undervärderad och det nuvarande risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare. Under Armors aktier är fortfarande under press och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen falla tillbetydligt lägre nivåer.

Teknisk analys: 20 dollar representerar en stark stödnivå

Under Armours aktier har fallit från de senaste höjderna trots bättre resultat än väntat under första kvartalet, men så länge priset ligger kvar över 20 dollar så förblir denna aktie på en tjurmarknad.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 20 och 18 dollar, samtidigt som 26 och 28 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 26 dollar skulle det vara en signal att handla med DuPonts aktier och nästa mål kan då ligga runt 28 dollar.

Om priset å andra sidan faller under stödet vid 20 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Den amerikanska aktiemarknaden tappar mark idag, vilket också påverkat Under Armour-aktierna negativt. Under Armor rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet och företaget förväntar sig att denna trend kommer att stå sig under de kommande kvartalen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust