4 viktiga punkter i DraftKings Q1-resultatrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 8, 2021
  • DraftKings intäkter ökade med nästan 200% under första kvartalet.
  • Betting-operatören rapporterade däremot en större förlust än förväntat.
  • DraftKings höjde sin prognos för hela räkenskapsåret igår.

DraftKings Inc. (NASDAQ: DKNG) rapporterade igår att deras intäkter såg en tillväxt på nära 200% under första kvartalet. Företaget rapporterade dock en nästan fyrdubblad förlust på årsbasis under kvartalet.

1. Ekonomisk utveckling

DraftKings bokförde 247,62 miljoner pund i nettoförlust under första kvartalet, jämfört med föregående års Q1 på betydligt lägre 58,71 miljoner pund. Det Los Angeles-baserade företaget värderade sina intäkter till 223,31 miljoner pund under kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra en intäkt på 168,90 miljoner pund under det senaste kvartalet och 143,08 miljoner pund i nettoförlust. Under föregående kvartal (Q4) registrerade DraftKings en nettoförlust på 190 miljoner pund.

2. Månatliga unika betalare

DraftKings rapporterade en ökning med 114% av sina MUP:er (unika betalare per månad) under första kvartalet. Sportspeloperatören engagerade i genomsnitt 1,5 miljoner MUP:er per månad. Den genomsnittliga intäkten per månad per unik betalare ökade med 48% under första kvartalet till 43,62 pund. DraftKings kostnad för försäljning och marknadsföring ökade samtidigt med 299,3% under det senaste kvartalet.

3. Prognos för hela räkenskapsåret

För budgetåret 2021 höjde DraftKings sin prognos för intäkterna igår till 750 miljoner till 820 miljoner pund. I sin tidigare prognos hade den förutspått upp till 720 miljoner pund i intäkter i år. Den nya prognosen skulle innebära en tillväxt på 63% till 79% på årsbasis.

4. VD Jason Robins kommentarer på CNBC:s “TechCheck”

I en kommentar om legaliseringen av betting och relaterade skatteintäkter sa VD Jason Robins på CNBC:s “TechCheck” att:

”Jag tror att det fortfarande är väldigt tidigt.. Mycket av det vi hoppas kunna åstadkomma vad gäller att generera skatteintäkter kommer att ske över många, många år. I detta skede befinner vi oss i branschens tillväxtfas. Nya stater öppnar sig, flera varje år. Vi lanserade i två det senaste kvartalet och öppnade för globala registreringar, vilket öppnade marknaden, vilket resulterade i fler registreringar på nästan fem dagar i januari än de föregående 12 månaderna.”

Inverkan på aktiekursen

DraftKings öppnade handeln på 38,22 pund per aktie igår och avslutade den ordinarie sessionen på lägre 34,62 pund per aktie. Aktien har stigit med cirka 8% hittills i år på aktiemarknaden. I skrivande stund värderas DraftKings till 13,77 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust