Airbnbs VD säger att det slopade kravet på ansiktsmasker är en ”game changer”

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay arbetade på Tata Motors med projektplanering innan han upptäckte sin passion för aktier. Idag bor han i Kanada… read more.
on maj 15, 2021
  • Airbnbs vd kallar det nya maskmandatet en ''game changer'' för resebranschen.
  • Enligt en företagsundersökning är resor det som människor saknar mest.
  • Längre vistelser stod för en fjärdedel av företagets bokningar förra kvartalet.

Amerikanska Center for Disease Control and Prevention (CDC) utfärdade nya riktlinjer för ansiktsmasker i torsdags och meddelade att helt vaccinerade människor inte längre behöver bära masker inomhus eller utomhus, inte ens i trånga utrymmen.

Airbnbs (NASDAQ: ABNB) VD Brian Chesky diskuterade hur dessa mandat kommer att påverka resebranschen på FOX Business.

Folk vill resa!

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Chesky beskrev de nya riktlinjerna som en ”game changer”.

Resandet har återhämtat sig i takt med att fler och fler människor vaccinerats.

Enligt en undersökning som företaget genomförde, där deltagarna frågades om de aktiviteter utanför hemmet som de saknar mest, kretsade majoriteten av svaren kring resor. Amerikanerna har rekordstora besparingar och sådana mandat i kombination med den uppdämda efterfrågan på resor bör kunna gynna företaget.

Airbnb rapporterade sina intäkter på torsdagen för första kvartalet av räkenskapsåret 2021. Företaget rapporterade intäkter på 886,9 miljoner dollar, jämfört med de 714,4 miljoner dollar som analytiker förväntade sig. Intäkterna ökade med 5% jämfört med samma kvartal förra året. Airbnb genomförde sin börsintroduktion i december.

”De två trenderna som jag tror kommer att vända är att vi kommer att se en återhämtning av stadsresor och en återhämtning av internationella resor,” sa Airbnbs VD Brian Chesky under ett konferenssamtal med analytiker. ”Det här har varit vår huvudverksamhet innan pandemin, och jag tror att det innebär betydande medvind för oss.”

Hur Colonial pipeline-hackingattacken kan påverka resandet?

USA:s bensinpriser steg över 3 dollar per gallon för första gången på sex år efter att Colonial Pipeline-nätverket stängdes ned på grund av en cyberattack. Företaget har återställt verksamheten men det kan ta några veckor innan leveranskedjan är helt återställd.

Enligt Chesky är ett av de mest ekonomiska sätten att resa att inte göra många korta resor för att ta sig fram och tillbaka. I stället kan människor stanna längre, i kanske en månad, och på så sätt spara transportkostnader.

Längre vistelser svarade för en fjärdedel av företagets bokningar under det senaste kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money