GBP/USD handlas inom intervall när rädslan för brittisk lockdown ökar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 11, 2021
  • GBP/USD-paret handlas inom ett intervall efter de starka brittiska BNP-uppgifterna.
  • Den brittiska tillverknings-, industri- och byggproduktionen var en besvikelse.
  • Paret är på väg att avsluta veckan utan större förändringar.

GBP/USD drog sig något tillbaka idag efter de senaste brittiska BNP-uppgifterna och de senaste tillverknings- och industriproduktionsnumren. Paret föll till 1,4161, vilket innebär att det är relativt oförändrat under veckan.

GBP/USD
GBP/USD prisutveckling

Storbritanniens BNP-uppgifter

Den brittiska ekonomin fortsatte att återhämta sig i april när många sektorer av ekonomin fortsatte att öppna igen. Enligt ONS expanderade ekonomin med 2,3% i april, bättre än den genomsnittliga uppskattningen på 2,2%. Detta var den snabbaste tillväxten sedan sommaren 2020 och drivs främst av tjänstesektorn. Ändå är ekonomin fortfarande 3,7% lägre än där den var före pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den brittiska tillverknings-, industri- och byggproduktionen var dock en besvikelse i april. ONS sa att tillverkningen minskade med 0,3% i april efter att ha ökat med 2,1% under föregående månad. Denna nedgång var lägre än medianuppskattningen på 1,5%. Under samma period minskade industriproduktionen med 1,3% medan byggproduktionen minskade med 2%.

Resultatet berodde främst på de aktuella utbudsproblemen inom den globala ekonomin och de stigande råvarupriserna. Samtidigt minskade landets handelsunderskott från drygt 11,7 miljarder pund till 10,9 miljarder pund i april.

GBP/USD vacklar delvis eftersom det finns en möjlighet att regeringen kommer att fördröja återöppningsprocessen när antalet covid-19-fall i England ökar. Om detta händer betyder det att den pågående återhämtningen kommer att avbrytas och driva Bank of England (BOE) att börja bli mer återhållsam.

GBP/USD-paret ligger också i ett snävt intervall efter de senaste amerikanska inflationsuppgifterna. Siffrorna avslöjade att det amerikanska konsumentprisindexet steg till 5% i maj medan kärnkonsumentprisindex steg till 3,7%. Därför väntar handlare fortfarande på vad Fed kommer att göra under de kommande mötena.

GBP/USD: teknisk analys

GBP/USD
GBP/USD teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att GBP/USD-paret har befunnit sig i ett snävt intervall de senaste sessionerna. Det ligger mellan stöd- och motståndsnivåerna vid 1,4097 respektive 1,4215. Samtidigt förblir paret på samma nivå som de 25 och 50 dagars viktade glidande medelvärdena (WMA). Det är också inne i Ichimoku-molnet. Därför kommer paret sannolikt att ligga inom det nuvarande intervallet den närmaste tiden när investerare väntar på en katalysator.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust