American Express aktier ligger kvar på en tjurmarknad inför FED-mötet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 16, 2021
  • Credit Suisse gav American Express rankingen "underpresterande" tidigare i juni.
  • American Express Q1-resultat låg i linje med återhämtningen av den ekonomiska aktiviteten.
  • FED tillkännager sitt senaste beslut om penningpolitiken ikväll.

Aktierna i American Express Company (NYSE: AXP) har gått från 121,30 till över 167 dollar som högst sedan början av januari 2021, och det aktuella priset ligger runt 166 dollar. American Expresss resultat för första kvartalet låg i linje med återhämtningen inom den ekonomiska aktiviteten och med nuvarande aktiekurs värderas detta företag rimligt.

Grundläggande analys: American Express utsikter är stabila

American Express är ett amerikanskt multinationellt finansiellt tjänsteföretag som arbetar med kredit- och resecheckar. American Express har en mycket bra position på marknaden, men Credit Suisse gav tidigare denna månad företaget rankingen ”underpresterande” efter att de identifierat en vinstrisk på kort sikt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

American Express verksamhet kommer säkerligen att fortsätta påverkas av covid-19-pandemin även nästa kvartal och företaget har meddelat att kortavgiftstillväxten inte kommer att återgå till tvåsiffriga nivåer förrän 2022. American Express rapporterade första kvartalets resultat i april. De totala intäkterna hade minskat med -12,1% på årsbasis till 9,06 miljarder dollar medan GAAP EPS för samma period låg på 2,74 dollar (1,13 dollar över förväntningarna).

Kortmedlemslånen minskade med 10% jämfört med motsatt period föregående år och bolaget står fortsatt inför risker på grund av de nuvarande låga räntorna. Trots att den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin förväntas FED allmänt behålla sin ultralösa penningpolitik oförändrad, vilket kommer att fortsätta att pressa marginalerna för American Express.

Pandemin skadade också American Expresss resultat under de senaste kvartalen, men företagsledningen förväntar sig ändå en 2021-EPS på cirka 6,00 till 7,50 dollar. Återhämtningen inom rese- och underhållningssegmentet representerar fortfarande en risk och om detta segment inte studsar tillbaka från pandemin kommer det att sätta press på företagets balansräkning.

Den nuvarande utdelningsavkastningen ligger på cirka 1,05%, och det är värt att nämna att styrelsen tillkännagav en kvartalsutdelning på 0,43 dollar per aktie förra månaden (i linje med föregående utdelning). American Expresss resultat för första kvartalet låg i linje med återhämtningen av den ekonomiska aktiviteten i stort och företaget kommer troligen att se en omsättningstillväxt och marginalutvidgning under de kommande kvartalen.

”Vi tror att vi i slutet av året i USA kommer att se en full konsumentåterhämtning ur ett reseperspektiv, och totalt sett tror jag att vi i slutet av året kommer att ligga på cirka 80% av där vi var under 2019 globalt,” sa American Express VD Steve Squeri på CNBC i måndags.

American Express utsikter är stabila och med ett börsvärde på 132 miljarder dollar värderas aktierna i detta företag rimligt.

Teknisk analys: American Express aktier förblir på en tjurmarknad

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 150 och 140 dollar, samtidigt som 170 och 180 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 170 dollar så skulle det vara en signal att handla American Express-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 175 eller till och med 180 dollar.

Om priset däremot faller under 150 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal, och nästa mål kan då ligga runt 140 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust