Kindred Biosciences går samman med Elanco Animal Health

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 17, 2021
  • Elanco Animal Health förvärvar Kindred Biosciences för cirka 440 miljoner dollar.
  • Avtalet på 9,25 dollar per aktie förväntas slutföras under tredje kvartalet.
  • Affären kan potentiella innebära tre nya och lovande dermatologiläkemedel under Elancos paraply.

Elanco Animal Health Inc (NYSE: ELAN) meddelade igår att de kommer att förvärva Kindred Biosciences Inc (NASDAQ: KIN) för cirka 440 miljoner dollar för att utöka sitt fotavtryck inom husdjurshälsovårdsindustrin. Förvärvet kommer potentiellt att innebära tre nya och lovande dermatologiska läkemedel, som för närvarande befinner sig i utvecklingsfasen, under Elancos paraply.

Elanco steg med mer än 2% när aktiemarknaden öppnade igår och sedan med ytterligare 1% nästa timme för att handla till 36 dollar per aktie. Detta kan jämföras med aktiens hittills lägsta nivå i år på 27,85 dollar per aktie den sista veckan i mars.

Avtalet motsvarar 9,25 dollar per aktie

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som en del av avtalet kommer Kindreds aktieägare att få 9,25 dollar per aktie, vilket motsvarar en premie på 52% jämfört med det biofarmaceutiska företagets genomsnittliga slutkurs de senaste 30 dagarna innan avtalet slöts. Tillkännagivandet ledde till en massiv prisökning på 45% för Kindreds aktie under morgonen igår. VD Richard Chin från Kindred Biosciences kommenterade:

”Ända från början har vi på KindredBio varit fokuserade på att erbjuda de bästa läkemedlen till husdjuren i våra familjer. Med denna transaktion med Elanco, en allmänt ansedd ledare inom veterinärmedicin med global räckvidd, kommer vi att maximera den inverkan som vår innovativa pipeline kommer att ha för att förbättra husdjurens liv.”

Elanco valde Goldman Sachs som finansiell rådgivare och Covington & Burling LLP som juridisk rådgivare för förvärvet. Kindred Biosciences, å andra sidan, valde Barclays som finansiell rådgivare och Morrison & Foerster LLP som juridisk rådgivare.

I separata nyheter avslöjade eBay igår att de kommer att sälja sin sydkoreanska enhet till Shinsegae Groups E-Mart Inc och Naver för 3,6 miljarder dollar.

Elancos Aaron Schacht kommentarer om förvärvet

Elancos Aaron Schacht (vice verkställande direktör för innovation, lagstiftning och affärsutveckling) kommenterade förvärvet:

”Kindred Biosciences monoklonala antikropps-pipeline och kapacitet är additiva och kompletterar det vi har byggt inom Elanco. Denna kombination kommer att stärka vår möjlighet till ledarskap inom atopisk dermatit och tillåta oss att leverera innovation av nya biologiska läkemedel för att behandla andra ouppfyllda sjukdomsutmaningar hos husdjur.”

Enligt Elanco förväntas transaktionen slutföras under tredje kvartalet. Det kommer bara att ha en mild negativ inverkan på deras justerade resultat för 2021 och 2022. År 2024 förväntas förvärvet att leda till ökade årliga intäkter med en procent.

Det amerikanska läkemedelsföretaget upprepade också sin prognos för andra kvartalet och hela räkenskapsåret igår. De förutspår upp till 1,255 miljarder dollar i intäkter under andra kvartalet och upp till 4,710 miljarder dollar för året som helhet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust