Bank of America förutspår ökade intäkter för Aramark – dags att köpa?

Av:
Jun 23, 2021
Listen
  • Bank of America uppdaterade sin lista över små och medelstora aktier att köpa 2021.
  • Banken lade till Aramark på listan och förutspår att företagets intäkter kommer att öka efter pandemin.
  • Livsmedelsföretagets aktier har sjunkit den senaste tiden, så är det dags att köpa?

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Enligt Bank of Americas analytiker kommer Aramark Corp (NYSE: ARMK) att se sina intäkter öka igen under perioden efter pandemin. Därför började dess aktieforskningsarm återigen att bevaka aktien med ett kursmål på 44,00 dollar per aktie. BofA sa:

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Eftersom aktien har underpresterat betydligt hittills i år och vaccinerings-/återöppningsframstegen har skapat ett momentum, så ser vi detta som en särskilt attraktiv ingångspunkt före vad som borde vara en accelererande intäktsåteruppbyggnad under H2/21 (drivet av att idrottandet ökar, att skolorna välkomnar elever i höst och att människor återvänder till kontoret).

Varför köpa Aramark-aktier i juni 2021?

Copy link to section

BofA-analytiker har rätt att förvänta sig att intäkterna ökar igen för Aramark under perioden efter covid. Livsmedelsserviceföretaget kommer att kunna dra nytta av den amerikanska ekonomins återupptagande.

Bolagets senaste kvartalsresultat visade att de är på rätt väg efter att resultatet slog förväntningarna med 30%. Även om analytiker förväntar sig att bottenlinjen kommer att minska med mer än 200% i år, kan företaget fortfarande överträffa dessa prognoser. Dessutom ser nästa år mer lovande ut, med intäkter som växer med hela 866%.

Förväntningarna överensstämmer med BofAs kommentarer. Även om ARMK-aktien har stigit med mer än 68% under de senaste 12 månaderna, har den dragit sig tillbaka med mer än 10% sedan den 15 mars. Denna tillbakagång skapar en spännande möjlighet att investera i företaget innan intäktsuppbyggnaden och vinsttillväxten ökar priset.

Aktien handlas med ett attraktivt P/E-förhållande på 20,33 och en utdelningsavkastning på 1,17%.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Copy link to section

Tekniskt sett verkar ARMK-aktien handlas inom en konsoliderande triangelformation på det dagliga diagrammet. Aktiekursen studsade nyligen mot stödnivån vid 36,10 dollar och steg över 37,74. Priset möter dock motstånd från 100-dagars MA. Om det bryter över kommer det att finnas mängder av nya prismål att sikta på för tjurarna.

Investerare som vill gå lång kan satsa på vinster vid cirka 39,22 och 40,75 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 36,10 och 34,24 dollar.

Slutsats: Aramark ser ut som en övertygande köpmöjlighet

Copy link to section

ARMK-aktien ser attraktiv ut för investerare som vill satsa på att företaget lyckas öka sina intäkter och uppvisa en massiv vinsttillväxt efter pandemin. Den aktuella uppstudsen verkar fortsätta upp mot att bryta över 100-dagars MA.

Nu kan det vara det perfekta tillfället att köpa Aramark-aktier innan prisökningen fortsätter. BofA:s nuvarande kursmål på 44,00 dollar per aktie innebär en uppåtriktad potential på cirka 16,67%.

Aktier & Fonder Nordamerika