Cowen-analytiker: Under Armour kan stiga med mer än 50%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 24, 2021
  • Cowens John Kernan säger att Under Armour Inc är ett av de bästa valen bland små och medelstora företag.
  • Analytikern ser UAA-aktiens prisfall som en köpmöjlighet och upprepade sitt "köp"-betyg.
  • Under Armour har stigit med cirka 200% sedan i mars 2020.

Under Armour Inc (NYSE: UAA) har sjunkit med strax under 20% på aktiemarknaden sedan deras hittills högsta nivå för året på 25,53 dollar per aktie i början av maj. Enligt Cowen-analytikern John Kernan är priset nu mycket lockande och innebär ett bra tillfälle att ta en köpposition.

Aktierna i företaget öppnade på 20,50 dollar per aktie igår och byter för närvarande händer för 21,06 dollar per aktie. Jämfört med aktiernas lägsta värdering på flera år i mars 2020, när pandemin tvingade dem att tillfälligt stänga sina butiker, har aktiekursen stigit med nästan 200%. Under Armour inledde året med ett pris per aktie på 17,35 dollar.

Cowens John Kernan upprepar sin ”köp”-ranking för Under Armour

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en anteckning till kunderna sa Kernan att Under Armour är ett av de bästa valen bland små och medelstora företag. Han upprepade sin ”köp”-ranking för UAA och uttryckte förtroende för att aktien kan stiga med mer än 50% fram till 2022 under en intervju på CNBC:s ”Call of the Day” igår.

”Sektorns senaste värderingsminskning skapar ett förbättrat risk/reward-förhållande, särskilt för UAA, som har fallit med 20% sedan de överträffade prognoserna för första kvartalet. Vi ser ytterligare potential jämfört med ledningens prognos och konsensusuppskattningar fram till FY23. Förbättrad marknadsföring och ”go to market”-processer banar väg för betydande förbättringar i tillväxt och kapitalavkastning ”

Under Armour överträffade förväntningarna under Q1

Tillkännagivandet kommer drygt en månad efter att Under Armour publicerade sina finansiella resultat för första kvartalet, som slog Wall Streets prognoser. Det Baltimore-baserade sportutrustningsföretaget förväntar sig nu att intäkterna kommer att öka med drygt 20% i år.

Liz Young, chef för investeringsstrategi på SoFi, besökte CNBC:s ”Halftime Report” och kommenterade marknaden i stort:

”Du måste dela upp sektorn i fritid, det är vad vi har på oss när vi är hemma, och nu sportkläder, det är vad vi bär när vi återvänder ut i världen och besöker gym, och det sker särskilt i stora städer . Jag tror att sportkläderna kan prestera bra under resten av året, och folk kommer att köpa mer sport- än fritidskläder.”

Under Armour gick också med på att betala 9 miljoner dollar till amerikanska SEC i maj efter att ha anklagats för att vilseleda investerare. I skrivande stund värderas det NYSE-noterade företaget till 9,01 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 81,74.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust