Är Walt Disneys aktie ett bra köp i juli 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 25, 2021
  • UBS bedömer att Disney är väl positionerat för nästa steg av återhämtningen.
  • Morgan Stanley tilldelade en "köp"-ranking till Disney med ett prismål på 210 dollar.
  • Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen.

Aktierna i Walt Disney Company (NYSE: DIS) har hittat starkt stöd över 160 dollar och enligt den tekniska analysen har tjurar fortfarande kontroll över prisutvecklingen.

Grundläggande analys: UBS bedömer att Disney är väl positionerat för nästa steg av återhämtningen

Nöjesfältsbranschen visar tecken på återhämtning, trenderna förbättras och många analytikerföretag pekar på ytterligare potential för Disneys aktiekurs. UBS bedömer att Disney är väl positionerat för nästa steg av sin återhämtning och gav företaget en ”köp”-ranking när antalet besökare på Disneys nöjesfält fortsätter att normaliseras. Morgan Stanley tilldelade också en ”köp”-ranking till Disney med ett prismål på 210 dollar, medan analytikerföretaget Wolfe Research höjde sitt mål till 226 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bob Chapek, verkställande direktör för Walt Disney, sa förra veckan att han förblir mycket optimistisk om företagets utsikter. Eftersom antalet covid-19-fall fortsätter att minska så kommer det att leda till betydande marginalförbättring och hypertillväxt för både intäkter och resultat.

Walt Disney rapporterade sitt resultat för andra kvartalet den andra veckan i maj. De totala intäkterna hade minskat med 13,3% på årsbasis till 15,61 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 0,50 dollar. De totala intäkterna hade minskat mer än väntat (-320 miljoner dollar) främst på grund av covid-19-pandemin som resulterade iv nedläggningar och minskad driftskapacitet.

Intäkterna från Disney Parks, Experiences och Products minskade med 44% till 3,2 miljarder dollar och segmentets rörelseresultat minskade med 1,2 miljarder dollar till en förlust på 406 miljoner dollar. Det positiva var att det utspädda resultatet per aktie från den kvarvarande verksamheten ökade till 0,50 dollar under kvartalet och företagets ledning förväntar sig att verksamheten kommer att fortsätta att förbättras under de kommande kvartalen.

”Vi är glada över att se mer uppmuntrande tecken på återhämtning i våra verksamheter, och vi förblir fokuserade på att utöka vår verksamhet samtidigt som vi driver långsiktig tillväxt för företaget. Detta återspeglas tydligt i återöppningen av våra nöjesfält, ökad produktion i våra studior, fortsatt streaming av våra streaming-tjänster och utvidgningen av vår oöverträffade portfölj av fleråriga sporträttigheter för ESPN och ESPN+,” sa Bob Chapek.

Walt Disneys storlek kommer alltid att locka potentiella investerare, men ändå återspeglar inte aktiens aktuella pris företagets grundläggande förutsättningar. Walt Disney handlas för mer än fyrtio gånger TTM EBITDA, det bokförda värdet per aktie är cirka 47 dollar och företagets verksamhet kommer sannolikt att påverkas av pandemin även under nästa kvartal.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 170 och 160 dollar, samtidigt som 180, 190 och 200 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset bryter över motståndet vid 190 dollar igen kan nästa mål ligga runt 200 dollar. Om priset däremot sjunker under 160 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fall ned till 150 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust