Jim Cramer om Boeing: ”Jag är trött på vad som sker”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 14, 2021
  • Boeing ska sänka produktionen och försena leveranserna av sina 787 Dreamliners.
  • Jim Cramer kritiserar flygplanstillverkarens ledning.
  • Boeings aktier öppnade handeln med ett fall med 2% och sjönk sedan ytterligare 1,5% igår.

Boeing Companys (NYSE: BA) flygplansmodell 787 Dreamliner figurerade återigen i rubriker igår när två nya defekter upptäcktes. Tills dess att frågan har lösts sa Boeing att de kommer att sänka produktionstempot och försena leveranserna av över 50% av deras redan producerade Dreamliners.

Boeing föll med cirka 2% när aktiemarknaden öppnade igår och sedan med ytterligare 1,5% under dagen. Företaget, som värderas till 134 miljarder dollar, har fallit med cirka 15% från årets hittills högsta nivå på 270 dollar per aktie i mars.

Ny ekonomisk kamp för Boeing

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Federal Aviation Administration (FAA) kretsar problemet kring en inkorrekt avståndsbedömning nära nosen för vissa av Boeings redan producerade 787 Dreamliners. Tisdagens tillkännagivande var tredje gången som Boeing har försenat leveranserna av sina jetflygplan på mindre än ett år.

Boeing har varit under press sedan slutet av 2019. Först på grund av de två dödliga krascherna som resulterat i ett tillfälligt flygförbud för flygplansmodellen 737 MAX och senare på grund av covid-19-pandemin som drabbade efterfrågan inom resesektorn. Minskad produktion och försenade leveranser kommer nu leda till en ny ekonomisk kamp.

Jim Cramers kommentarer på CNBC:s “Squawk on the Street”

FAA har ännu inte fastställt om de Dreamliner som redan är i drift också behöver modifieras. I en kommentar om nyheterna sa Mad Moneys värd Jim Cramer på CNBC:s ”Squawk on the Street” att han var trött på vad som sker kring Boeing.

”De har tur att det bara är Airbus (de konkurrerar mot), de är välsignade av duopolet. Om detta var Morgan Stanley mot Goldman Sachs mot JPMorgan skulle de förlora marknadsandelar till höger och vänster. Vad jag inte kan förstå är den oändliga strömmen av dåliga nyheter. Jag skulle vilja se att Calhoun tillbringade lite mer tid på fabriksgolvet och lite mindre någon annanstans. Frågan är, har de pengar just nu för att kunna klara sig eller behöver de genomföra ett aktierbjudande.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust