Eat Beyond utnämner Michael Aucoin till sin nya Vd

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 19, 2021
  • Aucoin kommer att ersätta Patrick Morris, som har varit företagets Vd sedan starten 2019.
  • Eat Beyond kommer att fokusera på teknisk innovation, forskning och investeringar i kapacitetsuppbyggnad.
  • Aktierna i företaget föll med nästan 5% under morgonen men återhämtade sig helt senare.

Eat Beyond Global Holdings Inc (CNSX: EATS) meddelade idag att de har utsett Michael Aucoin till sin nya verkställande direktör. Han kommer att ta över rodret från Patrick Morris, som har varit företagets Vd sedan starten 2019. Vid sitt utnämning sa Aucoin:

”Vi tänker konkurrera i ett brett tvärsnitt av växtproteinvertikaler, som representeras av våra portföljbolag, som vi kommer att arbeta nära med för att accelerera deras framgång ur ett operativt och värdeskapande perspektiv. Eat Beyond har åtagit sig att leda matens framtid och bli det mest framgångsrika kanadensiska växtbaserade livsmedelsföretaget som verkar globalt. ”

Eat Beyond investerar i kapacitetsuppbyggnadsprojekt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aucoin ansluter sig till Eat Beyond med över 25 års erfarenhet inom konsumentförpackningsindustrin och kommer närmast från MJA Consulting. Han har också arbetat på flera andra stora företag, inklusive Hershey’s, Smuckers och Advantage Solutions.

Eat Beyond grundades hösten 2019 och är en Vancouver-baserad investeringsemittent som främst gör aktieinvesteringar i nordamerikanska och europeiska företag med fokus på att utveckla och kommersialisera alternativa livsmedelsprodukter, inklusive på de växtbaserade proteinmarknaden som värderas till 50 miljarder dollar. Därtill är de också aktiva inom den innovativa livsmedelssektorn.

I sitt pressmeddelande idag sa Eat Beyond att det kommer att utvidga sitt fotavtryck inom ”teknisk innovation, forskning och investeringar i kapacitetsuppbyggnadsprojekt” för att ge sina portföljbolag en snabbare väg mot tillväxt.

Ordförande Don Robinsons kommentarer

I en kommentar till Vd Morris avgång sa ordförande Don Robinson:

”Patrick Morris byggde en solid grund och lämnar företaget i en stark position, redo för ytterligare tillväxt. Jag välkomnar Aucoin som ny Vd när vi väljer en ny kurs i den växtbaserade sektorn och bygger en balanserad portfölj som kan skapa värde för våra portföljföretag och våra investerare samtidigt som vi driver branschen framåt.”

Aktierna i företaget föll med cirka 5% under morgonen men återhämtade sig helt senare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust