Är Boston Beer ett köp eller sälj när analytiker sänker prismålet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 24, 2021
  • Boston Beers aktier sjönk nästan 25% igår efter att bolaget rapporterade svaga Q2-resultat.
  • Analytiker som Goldman Sachs, Cowen och Deutsche Bank sänkte sina kursmål för aktien.
  • Så, när SAM-aktier handlas på den lägsta nivån sedan augusti ifjol, ska du köpa eller sälja?

Den amerikanska dryckesproducenten Boston Beer Company Inc. (NYSE: SAM) störtade med nästan 25% igår efter att företaget rapporterade ett svagt kvartalsresultat. Dessutom led SAM-aktiekursen också av att analytiker sänkte sina kursmål.

Företaget publicerade sina finansiella resultat för andra kvartalet i torsdags efter att marknaderna stängts och rapporten motsvarade inte förväntningarna för varken intäkter eller resultat. Deras GAAP EPS på 4,75 dollar var 1,85 lägre än väntat. Intäkterna ökade med 33,3% på årsbasis till 602,8 miljoner dollar, men låg ändå under Wall Streets konsensusprognos med 54,85 miljoner dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Boston Beer gav också en svagare resultatprognos än väntat för helåret 2021. Företagets förväntar sig nu en EPS i intervallet 18,00 till 22,00 dollar, vilket ligger under analytikernas prognos på 24,00 dollar.

Goldman Sachs sänkte sin ranking från ”köp” till ”neutral”, med hänvisning till den överraskande svaga vinsten.

Analytiker Bonnie Herzog sa:

Vi är mycket förvånade över storleken på detta kvartals miss, som kom långt under förväntningarna trots [bolagets] genomgående säkra ton så sent som vårt Staples Forum den 18 maj.

Samtidigt sänkte Deutsche Bank sitt prismål från 1 074 till 850 dollar, medan Cowens nya prismål är 825 dollar – ned från 1 300 dollar.

Är det för sent att sälja Boston Beer-aktier?

Boston Beers aktier handlas med ett P/E-förhållande på 36,73 efter fredagens tillbakagång. Dess framåtriktade P/E-tal sjönk också drastiskt till 20,16, vilket gjorde aktien till ett attraktivt alternativ för värdeinvesterare. Dessutom räknar analytiker med att Boston Beer kommer att se en vinsttillväxt på cirka 73% i år och 33% nästa år. De förutspår också en 5-årig EPS-tillväxttakt på cirka 38,67%, vilket gör att SAM-aktierna är lockande för tillväxtinvesterare.

Därför, nu när aktiekursen sjunkit till cirka 703 dollar per aktie, långt under Deutsche banks och Cowens kursmål, kan det vara för sent att sälja.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Boston Beer under tredje kvartalet

Tekniskt sett verkar Boston Beer-aktierna nått översålda förhållanden på 14 dagars RSI. Och eftersom priset redan ligger under de senaste prismålen från ledande Wall Street-analytiker så kan en uppstuds vara nära förestående.

Därför kan investerare sikta mot potentiella vinster vid 815,95 eller högre vid 908,69 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 627,74 och 524,09 dollar.

Slutsats: Argumentet för att köpa SAM just nu

Boston Beers prisfall med 25% efter torsdagens överraskande resultatmiss följdes snabbt av att en rad analytiker drastiskt sänkte sina prismål för SAM-aktien. Aktien handlas nu långt under de nya kursmålen vilket skapar en perfekt möjlighet till en uppstuds. Därför kan det vara för sent att sälja. Men investerare kan minska förlusterna genom att satsa på att priset ska stiga.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust