Därför har Reckitt Benckisers aktie fallit nästan 10% idag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 27, 2021
  • Reckitt Benckiser övergick till att gå med förlust före skatt under årets första halva.
  • Det brittiska företaget tillkännagav 73 pence per aktie i en interimsutdelning.
  • Aktierna i företaget har fallit med cirka 10% idag.

Reckitt Benckiser Group plc (LON: RB) har kraschat med nästan 10% på aktiemarknaden idag efter att konsumentvaruföretaget meddelade att ökade kostnader påverkat deras intäkter under räkenskapsårets första halva. Följaktligen övergick de till att gå med förlust före skatt under H1.

Ekonomisk utveckling under H1

Reckitt Benckiser redovisade 1,94 miljarder pund i förlust före skatt under räkenskapsårets första sex månader, jämfört med föregående års H1 på 1,44 miljarder pund i vinst. Företaget, som äger varumärken som Harpic, Dettol och Durex, genererade 6,60 miljarder pund i intäkter under första halvåret – en minskning från 6,91 miljarder pund i intäkter under motsvarande period förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutspått 6,72 miljarder pund i intäkter under första halvåret. För budgetåret 2022 förväntar sig det brittiska multinationella företaget nu att intäkterna ökar med cirka 4% till 6%. I skrivande stund värderas Reckitt Benckiser till 44,73 miljarder pund.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade Reach plc att deras vinst och intäkter ökade under första halvåret.

Reckitt Benckiser tillkännagav en interimsutdelning

Reckitt Benckiser tillkännagav 73 pence per aktie i en interimsutdelning – vilket var oförändrat från förra året. I en kommentar till den finansiella uppdateringen sa det FTSE 100-noterade företaget att:

”Kostnadsinflationen accelererade under andra kvartalet och det kommer att ta tid att kompensera för motvinden med produktivitets- och prissättningsåtgärder som genomförs under det andra halvåret och under början av nästa år.”

Reckitt Benckiser varnade för att utvecklingen under tredje kvartalet kan bli svag på grund av de tuffa jämförelserna med fjolårets siffror. Försäljningen inom segmentet influensa och förkylning förväntas dock att få fart igen under Q4, tillade de.

”Den totala efterfrågan inom desinfektionsmedelskategorin är fortfarande betydligt högre än nivåerna före covid och den tvååriga staplade tillväxten i vår hygienportfölj är 34,1%,” skrev de.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust