Apple rapporterade sina resultat för tredje kvartalet – här är vad du bör veta

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 28, 2021
  • Apple överträffade Wall Streets förväntningar under sitt räkenskapsårs tredje kvartal.
  • iPhone-försäljningen översteg förväntningarna med över 5 miljarder dollar under kvartalet.
  • Apples aktier föll med lite under 2% under efterhandeln.

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) rapporterade igår att vinsten nästan fördubblades under tredje kvartalet tack vare att iPhone-försäljningen gick betydligt bättre än förväntat. Aktierna i företaget föll trots det med strax under 2% under efterhandeln, och Loup Ventures Gene Munster förklarade varför i en intervju på CNBC:s “Fast Money”.

Ekonomisk utveckling under Q3

Apple rapporterade 21,74 miljarder dollar i nettoresultat för tredje kvartalet, vilket motsvarar 1,30 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades deras nettoresultat till 11,25 miljarder dollar eller 65 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Teknikjätten genererade 81,43 miljarder dollar i intäkter – en ökning från 59,69 miljarder dollar under fjolårets Q3. Enligt FactSet hade experter förväntat sig att företaget skulle bokföra 73,34 miljarder dollar i intäkter och 1,01 dollar i EPS.

Intäkter från enskilda affärssegment

Apples flaggskepp iPhone tillförde 39,57 miljarder dollar i försäljning under det senaste kvartalet, jämfört med 26,42 miljarder dollar under föregående Q3 och slog förväntningarna med över 5 miljarder dollar. Tidigare denna månad meddelade Apple att de kommer att öka produktionen av iPhones med upp till 20%.

Intäkterna från Mac och iPad uppgick till 8,24 miljarder respektive 7,37 miljarder dollar. Andra anmärkningsvärda siffror i resultatrapporten inkluderar 17,49 miljarder dollar i intäkter från tjänstesegmentet och 8,78 miljarder dollar från bärbara enheter, hem- och tillbehörsenheter. Samtliga segment slog FactSet-konsensus och såg tillväxt på årsbasis.

Dan Ives kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

Wedbush Securities Dan Ives kommenterade den finansiella uppdateringen på CNBC:s ”Closing Bell”:

”Kinas tillväxthistoria fortsätter att synas för iPhones. Idag har du fortfarande upp till 30% av kundbasen som inte har uppgraderat sina iPhones på tre och ett halvt år. Det är därför vi tror att den här supercykeln kommer att förlängas 2022. Jag tror att siffrorna på Wall Street kommer att stiga massivt eftersom Apple befinner sig i en styrkeposition.

Sedan början av covid-19-krisen har Apple avstått från att ge några framtidsprognoser – något de stod fast vid i sin resultatrapport även för tredje kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust