Starkt Q2 för Enterprise Products Partners när olje- och gaspriserna ökade – dags att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 29, 2021
  • Enterprise Products Partners levererade en gedigen Q2-rapport när olje- och gaspriserna steg.
  • Företagets rapport kom innan marknaderna öppnade igår och slog förväntningarna.
  • Aktierna sjönk ändå med 1,65%. Dags att investera i EPD-aktier?

Enterprise Products Partners LP ( NYSE: EPD ) rapporterade solida resultat för andra kvartalet igår innan marknaderna öppnade och slog analytikernas förväntningar för intäkter och resultat. Aktierna sjönk dock med 1,65%, trots utvecklingen.

Företaget publicerade en icke-GAAP EPS på 0,51 dollar för andra kvartalet och slog Wall Streets konsensusprognos på 0,50 dollar. Dessutom låg både både GAAP EPS och justerad EBITDA i linje med förväntningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enterprise Products Partners rapporterade en tillväxt för topplinjen på 64,3% till 9,45 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusförväntningarna med hela 1,54 miljarder dollar. Det distribuerbara fria kassaflödet var oförändrat jämfört med motsvarande kvartal förra året på 1,6 miljarder dollar.

Ska du investera i aktier i Enterprise Products Partners under Q3 2021?

Sedan september förra året har aktierna i Enterprise Products Partners ökat med mer än 50% i värde när olje- och gaspriserna stigit. Företaget, som fokuserar på naturgas- och råolje-pipelines föll på aktiemarknaden i mars ifjol efter att flera företag stoppat verksamheten till följd av pandemin. Företaget har dock återhämtat sig och vunnit tillbaka en betydande del av förlusterna.

Ändå har EPD ännu inte testat de pre-pandemiska nivåerna och handlas nu nästan 20% under 2020-topparna. Vidare handlas Enterprise Products Partners-aktien med ett attraktivt P/E-förhållande på 13,70 och en framåtriktad P/E på 10,70. Därför kommer värdeinvesterare att vara intresserade av att slå till i augusti, särskilt efter en god utveckling under andra kvartalet.

Tillväxtinvesterare kommer dock att oro sig över de låga förväntningarna på vinsttillväxt. Analytiker förväntar sig att EPD-vinsten per aktie kommer att minska med 17,40% i år innan den växer med en genomsnittlig årstakt på 8,40% under de kommande fem åren.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Aktieprisprognos för Enterprise Products Partners under Q3 2021

Tekniskt sett verkar EPD-aktier ha dragit sig tillbaka för att handla något under det 100 dagars glidande genomsnittet. Det stigande trendlinjestödet kan dock driva upp aktiekursen över stödet igen, vilket kan leda till en uppstuds.

Därför kan investerare sikta på vinster vid cirka 24,57 eller högre vid 25,74 dollar. Supportnivåerna är 21,95 och 20,65 dollar.

Slutsatsen: Argumentet för att köpa EPD-aktier nu

Även om Enterprise Products Partners-aktier har stigit med mer än 20% i å så, handlas aktien fortfarande med attraktiva värderingsmultiplar, vilket gör den till ett mål för värdeinvesterare. Dessutom har den senaste tillbakadragningen drivit priset mot trendlinjestödet, vilket skapar ett perfekt scenario för en uppstuds. Så nu kan det vara dags att investera i EPD-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust