Teladocs långsamma tillväxt skapar pessimism – ska du köpa eller sälja?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 29, 2021
  • Teladoc Healths aktier föll med 2% på onsdag morgon efter att flera analytiker sänkte sina förväntningar.
  • Analytiker pekade på långsam tillväxt efter nedslående Q2-resultat i tisdags.
  • Aktien har fallit med mer än 12% de senaste 30 dagarna och med nästan 26% sedan årsskiftet.

Aktierna i Teladoc Health Inc. (NYSE: TDOC) föll med 2% när marknaden öppnade igår efter att flera analytiker sänkt sina förväntningar. Företaget rapporterade sina ekonomiska resultat för andra kvartalet i tisdags och levde inte upp till analytikernas förväntningar på resultatet. Analytiker pekade på Teladocs långsamma tillväxt för sin minskade optimism.

George Hill från Deutsche Bank nedgraderade Teladoc-aktien från ”köp” till ”håll” med ett kursmål på 153 dollar, och noterade att företaget kanske inte kan replikera sin tillväxt från 2020/21 under de kommande 12 månaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hill skrev:

Vi anser att Teladoc har en mycket bra verksamhet som leds av en mycket stark ledningsgrupp, men det gör inte TDOC till en bra aktie.

Samtidigt sänkte Evercore ISI-analytikern Elizabeth Anderson TDOC-aktiekursmålet från 170 till 150 dollar med hänvisning till stor konkurrens, medan Stifels David Grossman sänkte till 165 från 195 dollar.

Ska du köpa Teladoc-aktier under Q3 2021?

I den senaste resultatrapporten redovisade Teladocs en Q2 GAAP-förlust per aktie på 0,86 dollar, vilket var 0,32 dollar lägre än analytikernas förväntningar. Analytiker förutspår sig att helårsresultatet 2021 kommer att minska med nästan 290% innan det ser en återhämtning med 63,30% nästa år.

Därför kan saker och ting förvärras för TDOC-aktier innan de blir bättre, vilket innebär att aktien har begränsad uppåtriktad potential i år. Följaktligen skulle det vara bäst att följa hur företaget presterar de närmaste kvartalen i förhållande till förväntningarna för att avgöra om det är värt att köpa.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Teladoc under Q3 2021

Även om Teladoc-aktierna har dragit sig tillbaka avsevärt sedan prisökningarna tidigare i år så saknar aktien kortsiktiga katalysatorer för att driva återhämtning. Tekniskt sett har TDOC-aktier ännu inte nått översålda förhållanden på 14 dagars RSI, vilket ger mer utrymme för nedgångar.

Aktiekursen fortsätter att handlas under det 100 dagars glidande genomsnittet på 1-dagsdiagrammet efter att ha fallit under slutet av februari. Därför är det baisseartade trycket ihållande.

Investerare kan sikta på fortsatta prisfall till cirka 133,45 eller lägre till 109,03 dollar. Motståndsnivåerna är 170,94 och 193,79 dollar.

Slutsatsen: Argumentet för att sälja Teladoc-aktier nu

Sammanfattningsvis verkar Teladoc Health-aktier handlas under betydande prispress efter att analytiker följde upp tisdagens svaga resultatrapport med sänkta kursmål.

Med ett resultat som förväntas sjunka med nästan 290% i år så kan det ta tid innan Teladoc-priset ser en betydande uppstuds. Därför kan det vara bäst att vänta på att aktiekursen sjunker ytterligare innan du köper.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust