Är Nokia-aktier ett köp efter höjda prognoser för räkenskapsåret 2021?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 30, 2021
  • Nokias aktier steg med nästan 4% igår efter deras senaste kvartalsresultat.
  • Företaget rapporterade sina resultat för Q2 innan marknaderna öppnade igår och överträffade förväntningarna.
  • Nokia såg tillväxt inom alla affärssegment under andra kvartalet. Ska du köpa NOK-aktier nu?

Aktierna i Nokia Corp (LON: 0HAF) steg med nästan 4% igår efter att de meddelat sina senaste kvartalsresultat. Företaget publicerade sina resultat för andra kvartalet innan marknaderna öppnades igår och överträffade analytikernas förväntningar.

Nokia rapporterade en vinst per aktie på 0,09 euro och slog Wall Streets konsensusprognos på 0,05 dollar. Intäkterna för kvartalet ökade med 4,3% till 5,31 miljarder euro, vilket överträffade den genomsnittliga analytikeruppskattningen med 150 miljoner euro.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nettoomsättningen ökade med 9% i konstant valuta jämfört med motsvarande kvartal ifjol efter att företaget redovisat en förbättring inom alla affärssegment. Nokia höjde också sin intäktsprognos för 2021 från 20,6 miljarder till 21,8 miljarder euro till mellan 21,7 miljarder och 22,7 miljarder euro.

Varför köpa Nokia-aktier under Q3 2021?

Även om Nokia ännu inte återvänt till vinst sett till en efterföljande tolvmånadersperiod så verkar de komma allt närmare. Analytiker förväntar sig att resultatet förblir oförändrat i år innan det ökar med 10% nästa år. Vidare kan företagets slutresultat se en genomsnittlig årlig tillväxttakt på cirka 16,53% under de närmaste fem åren, vilket gör det till en lockande möjlighet för tillväxtinvesterare.

Den främsta katalysatorn för Nokias tillväxthistoria är dess nätverksinfrastrukturverksamhet, som stod ut under föregående kvartal. Företaget har investerat kraftigt i 5G-nätverk för att utöka kapaciteten eftersom antagandet fortsätter att få fart.

Därför kan det vara dags att köpa NOK-aktier inför en spännande period.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Aktiekursprognos för Nokia under Q3 2021

Tekniskt sett verkar Nokia-aktierna nyligen ha studsat tillbaka för att närma sig överköpta förhållanden på 14 dagars RSI. Dessutom har aktiekursen förblivit över det 100 dagars glidande genomsnittet sedan övergången i början av maj.

Därför kan den nuvarande tjurkörningen fortsätta under tredje kvartalet, särskilt efter en solid kvartalsprestanda. Som ett resultat kan investerare att sikta på vinster runt 6,51 dollar, medan supportnivån är 5,63 dollar.

Slutsatsen: Argumentet för att köpa Nokia-aktier nu

Sammanfattningsvis verkar Nokia vara på väg att återgå till vinst efter ungefär 18 månader. Dessutom kan företagets tillväxt för bottenlinjen återvända nästa år, vilket potentiellt kan öka NOK-priset.

Dessutom verkar Nokias nuvarande rally långt ifrån över trots att aktiekursen går mot överköpta förhållanden. Därför kan gårdagens resultatrapport vara en katalysator för en betydande prisökning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust