Ska du investera i Newell Brands under Q3 trots utmaningar inom leveranskedjan?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 31, 2021
  • Newell Brands aktier sjönk med mer än 8% igår trots att de övertygade under Q2.
  • Företaget höjde inte prognoserna för Q3 på grund av inflation och utmaningar inom leveranskedjan.
  • NWL-aktierna har fallit med mer än 15% sedan toppnoteringen den 17 maj. Så ska du köpa eller sälja?

Aktierna i Newell Brands Inc. (NASDAQ: NWL) föll med mer än 8% igår efter att de publicerade sitt senaste kvartalsresultat. Företaget slog analytikernas förväntningar vad gällde resultatet med 24,63% och redovisade en vinst på 0,56 dollar, vilket var 0,11 dollar bättre än Wall Streets förväntningar på 0,45 dollar.

Newell Brands intäkter ökade med 28% jämfört med motsvarande kvartal för ett år sedan till 2,7 miljarder dollar och slog den genomsnittliga analytikeruppskattningen med 150 miljoner dollar. Dessutom höjde de intäktsprognosen för helåret 2021 till mellan 10,1 miljarder och 10,35 miljarder dollar, upp från den tidigare prognosen på 9,9 miljarder till 10,1 miljarder dollar. Som ett resultat är medianen på cirka 10,22 miljarder dollar betydligt högre än Wall Street-prognosen på 10,11 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Newells EPS-prognos på 1,63 till 1,73 dollar per aktie ligger dock under konsensusprognosen på 1,73 dollar. Den lägre EPS-prognosen än väntat i kombination med ledningens uttalanden om stigande inflation och begränsningar inom leveranskedjan fick aktiekursen att falla.

Ska du köpa eller sälja Newell Brands nu?

Newells fallande aktiekurs har drivit värderingen till attraktiva nivåer. Som ett resultat handlar bolagets aktier nu med ett övertygande P/E-förhållande på 17,75. Dessutom är deras framåtriktade P/E på bara 14,31 också spännande trots årets förväntade resultatminskning med 513%.

Därför är det bäst att vänta på att aktiekursen sjunker ytterligare trots de attraktiva värderingsmultiplerna. Dessutom – även om NWL överträffade Q2-prognoserna så finns det inga tydliga katalysatorer för en uppstuds.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Aktiekursprognos för Newell Brands under Q3 2021

Tekniskt sett verkar Newell Brands-aktierna ha fallit närmare översålda förhållanden i 14-dagars RSI. Aktien verkar också ha sjunkit till trendlinjestödet i den fallande kanalen.

Men eftersom de saknar grundläggande katalysatorer för en uppstuds kommer NWL sannolikt att fortsätta falla under de kommande dagarna. Som ett resultat kan investerare sikta på fortsatta prisfall vid till 24,18 och 23,31 dollar. Samtidigt erbjuder 25,82 och 26,65 dollar kortsiktiga motstånd.

Sammanfattning: Argumentet för att sälja NWL-aktier

Sammanfattningsvis verkar Newell Brands redo för ett fortsatt prisfall efter fredagens nedgång. Därför är det bäst att vänta på att aktien sjunker ytterligare innan du köper, eller så kan du blanka NWL-aktierna nu.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust