Restaurant Brands VD om resultatrapporten: ”Jag förväntar mig mycket mer av Burger King”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 31, 2021
  • Restaurant Brands slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Livsmedelsföretaget godkände återköp av aktier för 1 miljard dollar.
  • VD Jose Cil diskuterade rapporten på CNBC:s "Closing Bell".

Restaurant Brands International Inc (NYSE: QSR) meddelade igår att vinsten mer än fördubblades under andra kvartalet. Holdingbolaget, som fokuserar på snabbmat, godkände också återköp av aktier för en miljard dollar för de kommande två åren. Aktierna i det kanadensisk-amerikanska företaget steg med cirka 5% igår.

RBI:s finansiella resultat för andra kvartalet

Restaurant Brands rapporterade 259 miljoner dollar i nettoresultat under andra kvartalet, vilket motsvarar 77 cent per aktie (justerat). Under motsvarande kvartal förra året var nettoresultatet begränsat till betydligt lägre 106 miljoner dollar eller 35 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

RBI genererade 1,44 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet jämfört med Q2 ifjol på 1,05 miljarder dollar. Enligt Refinitiv hade experter förutspått 1,36 miljarder dollar i intäkter och 61 cent i EPS.

Restaurant Brands noterade en årlig tillväxt på 60% för den inhemska digitala försäljningen. Andra anmärkningsvärda siffror i resultatrapporten inkluderar en ökning på 27,6% på årsbasis för Tim Hortons jämförbara försäljning, en tillväxt på 18,2% för Burger Kings jämförbara försäljning och en minskning med nästan 1,0% för Popeyes jämförbara försäljning.

VD Jose Cils kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

Trots att Popeyes var det enda varumärket som såg en minskad försäljning, så var det Burger King som VD Jose Cil förväntar sig mer av. På CNBC:s ”Closing Bell” sa han:

”Jag förväntar mig mycket mer av Burger King. Jag ser en möjlighet att gå snabbare, att påskynda vår tillväxt. Våra team driver en bra plan för att nå de stora målen vad gäller meny, utöka vårt frukostutbud, öka vår digitala verksamhet och fortsätta att investera i våra restauranger.”

Cil, som tidigare har fungerat som president för Burger King, sa att andra kvartalet markerade RBI: s starkaste kvartal på länge.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust