XPO Logistics sjönk med 40% på grund av spin-off

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 2, 2021
  • GXO Logistics började handlas på NYSE under tickern GXO idag.
  • Kontraktslogistikföretaget har Apple och Nike som kunder.
  • XPO Logistics aktier sjönk med cirka 40% under morgonen.

GXO Logistics Inc (NYSE: GXO) började handla på New York-börsen under tickern ”GXO” idag. Företaget var ursprungligen en del av XPO Logistics Inc (NYSE: XPO), som förra månaden meddelade att de två kommer att gå skilda vägar och att GXO blir ett oberoende börsnoterat företag. XPO-aktierna föll med cirka 40% under morgonen idag.

GXO:s verkställande direktör Malcolm Wilsons kommentarer

Nu när separationen har slutförts kommer XPO att fokusera på sina kärntransporttjänster. GXO, å andra sidan, är världens största renodlade kontraktlogistikleverantör. Aktierna i de två företagen är nu oberoende noterade på NYSE.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi anser det vara ett privilegium att lansera GXO som ett nytt branschledande företag – världens största renodlade kontraktlogistikleverantör. Vi har en kraftfull plattform för framtida tillväxt, inklusive vår innovationskultur, starka kundrelationer, erfarna ledare och ett team i världsklass. Det här är dag ett för att låsa upp en enorm ny potential för vårt företag,” sa GXO:s VD Malcolm Wilson i ett uttalande.

GXO har stora namn som Apple och Nestle som kunder

GXO har ungefär 94 000 anställda och har stora namn som Nestle, Apple, Whirlpool och Nike som kunder. Goldman Sachs & Co LLC fungerade som finansiell rådgivare för avknoppningen och Wachtell, Lipton, Rosen & Katz fungerade som juridisk rådgivare.

För varje aktie i XPO fick aktieägarna en aktie i GXO vid separationen. På ”Squawk Box Europe” sa GXO:s investeringschef Mark Manduca att:

”Det är ett företag som verkligen gör mig upphetsad som en före detta analytiker på säljsidan. Detta är ett företag som har en fenomenal intäktstillväxt, tvåsiffrig EBITDA-tillväxt. Det är en skalbar verksamhet. Idag hoppas jag att vi skapar en kategori för hur supply chain management ska se ut på börsen.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust