3 viktiga punkter i Simon Property Groups Q2-resultatrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 3, 2021
  • Simon Property Group slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Styrelsen tillkännagav 1,50 dollar per aktie i kvartalsutdelning för tredje kvartalet.
  • Bolagets aktier steg med mer än 3,0% under gårdagens efterhandel.

Simon Property Group Inc (NYSE: SPG) rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förklarade sin starka prestation med de lindrigare covid-19-restriktionerna. Bolagets aktier steg med mer än 3,0% under gårdagens efterhandel.

1. Ekonomisk utveckling

Simon Property meddelade att de tjänade 617,26 miljoner dollar under det andra kvartalet, vilket motsvarar 1,88 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året bokförde de 254,21 miljoner dollar i vinst eller 83 cent per aktie. På justerad basis tjänade fastighetsinvesteringsföretaget 3,24 dollar per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Simon Property genererade 1,25 miljarder dollar i intäkter under andra kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 17,9%. Som jämförelse hade analytiker förväntat sig 1,18 miljarder dollar i intäkter och 2,37 dollar i justerad EPS.

2. Utdelning och framtidsprognos

Styrelsen tillkännagav 1,50 dollar per aktie i kvartalsutdelning för tredje kvartalet igår – en ökning med 15,4% på årsbasis. Simon Property förutspår att nettoresultatet per aktie kommer att landa på mellan 5,47 och 5,57 dollar i år.

Per den 30 juni låg beläggningsgraden på 91%. Den största ägaren av köpcentra i USA värderade sin likviditet till 8,8 miljarder dollar vid slutet av det senaste kvartalet. I separata nyheter från USA rapporterade Take-Two Interactive också bättre resultat än väntat för det första kvartalet igår.

3. VD David Simons kommentarer

I en kommentar om resultatrapporten igår sa VD David Simon:

”Jag är nöjd med lönsamheten och den väsentliga förbättringen av kassaflödet som genererades under andra kvartalet. Vi uppmuntras av ökningen av vår butikstrafik, detaljhandelsförsäljning och leasingaktivitet.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust