Därför har aktierna i Clorox fallit med mer än 10% idag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 3, 2021
  • Clorox rapporterade svagare resultat än väntat för fjärde kvartalet.
  • Konsumentvaruföretaget gav en återhållsam prognos för budgetåret 2022.
  • Jim Cramer säger att Clorox resultatrapport var mycket nedslående.

Clorox Company (NYSE: CLX) rapporterade svagare resultat än väntat för sitt fjärde kvartal idag. Konsumentvaruföretaget räknar också med en ytterligare nedgång i år för såväl resultatet som marginalerna. Aktierna i företaget föll med mer än 10% under morgonen.

Finansiell utveckling och framtidsprognos

Clorox redovisade 97 miljoner dollar (78 cent per aktie) i nettoresultat, jämfört med Q4 året innan på 310 miljoner dollar (2,41 dollar per aktie). Under föregående kvartal (Q3) bokförde det NYSE-noterade företaget cirka 60 miljoner dollar i nettoförlust.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På justerad basis tjänade de 95 cent per aktie under det fjärde kvartalet. Det Kalifornienbaserade företaget omsatte 1,802 miljarder dollar, vilket var en minskning från 1,983 miljarder dollar under fjärde kvartalet föregående år. Enligt FactSet hade experter förväntat sig 1,906 miljarder dollar i försäljning och 1,32 dollar i justerad EPS.

Clorox sa att försäljningen inom segmenten hushåll och livsstil ökade med 8% respektive 3% under det senaste kvartalet. För budgetåret 2022 förutspår de upp till 6% i minskad försäljning och upp till 26% i minskad justerad EPS. Det amerikanska företaget kommer att investera ungefär 500 miljoner dollar för att öka produktiviteten och stärka e-handel under de kommande fem åren.

Jim Cramers kommentarer på CNBC:s ”Squawk on the Street”

Enligt Mad Moneys värden Jim Cramer var Clorox resultatrapport mycket nedslående. På CNBC:s ”Squawk on the Street” sa han:

”Clorox står inför dessa otroliga jämförelser eftersom de var en av de mest uppenbara vinnarna under pandemin, och de studsar inte tillbaka. Det är mycket nedslående.”

Cramer förklarade den svaga utvecklingen med högre kostnader och – mer oroande – en kraftig nedgång i konsumenternas efterfrågan. Clorox förutspår upp till 5,70 dollar i EPS i år, jämfört med Wall Streets prognos som ligger på betydligt högre 7,60 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust