NZD/USD-prognos efter stark jobbdata från Nya Zeeland

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 4, 2021
  • NZD/USD-paret passerade ett nyckelmotstånd efter de senaste uppgifterna från Nya Zeeland.
  • Arbetslösheten sjönk till 4,0% under andra kvartalet.
  • Dessa siffror signalerar fler åtstramningar från RBNZ.

NZD/USD-paret steg kraftigt efter de starka uppgifterna från Nya Zeeland. Paret sköt upp till en månadstopp på 0,7065, vilket är mer än 2,65% över den lägsta nivån i juli.

Nya Zeelands jobbdata

Nya Zeelands arbetsgivare fortsatte att anställa nya arbetare i hög takt under andra kvartalet när ekonomin stärktes. Data som publicerades idag visade en kraftig minskning av arbetslösheten under andra kvartalet. Den sjönk till 4,0% medan underutnyttjandegraden sjönk till 10,5%. Under toppen av pandemin steg landets arbetslöshet till 5,3%. I en anteckning sa Sean Broughton från landets statistikbyrå:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Arbetslöshetsfallet överensstämmer till stor del med andra arbetsmarknadsindikatorer, inklusive minskande antal förmånstagare och ökade lediga platser, och de senaste rapporterna i media om arbetskraftsbrist och kompetensmatchningar.”

NZD/USD reagerade också på de starka löneuppgifterna. Sysselsättningsförändringen ökade från 0,6% under första kvartalet till 1,0% andra kvartalet. Vidare fortsatte lönerna att öka när företagen kämpade för att hitta arbetare. Arbetskostnadsindexet steg från 0,4% till 0,9% på kvartalsbasis. Det steg med 2,2% på årsbasis.

Dessa siffror bekräftar Nya Zeelands reservbanks uttalanden om att ekonomin går bättre än väntat. I sitt beslut förra månaden beslutade banken att lämna räntorna oförändrade och att avsluta det kvantitativa lättnadsprogrammet.

Andra siffror från Nya Zeeland har varit relativt starka den senaste tiden. Till exempel har bostadsmarknaden varit stark och priserna har stigit till rekordnivåer. Framöver kommer NZD/USD att reagera på de senaste amerikanska NFP-uppgifterna.

NZD/USD – teknisk analys

NZD/USD

4-timmarsdiagrammet visar att NZD/USD-paret har haft en stark trend den senaste tiden. Längs vägen har paret stigit över det viktiga motståndet vid 0,7045. Det steg också över 25 och 50 dagars glidande medelvärden. Dessutom ligger det längs den övre raden av Bollinger Bands. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga, med nästa nyckelmotståndsnivå vid 0,7150. Denna prognos kommer dock att ogiltigförklaras om priset sjunker under stödet vid 0,700.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust