Rapport: investerare tog ut 2,7 miljarder dollar från Cathie Woods fonder sedan juni

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on aug 26, 2021
  • Cathie Woods fonder har misslyckats med att replikera förra årets fantastiska prestanda.
  • Milliardärinvesteraren köpte amerikanska börsnoterade aktier igen i veckan.
  • Hennes flaggskepp ARK Innovation ETF är nu ned över 20% från sin topp i februari.

Cathie Wood’s Ark Invest blev ett toppval för investerare efter att företagets flaggskepps ETF ökade 150% förra året. Följaktligen såg investeringsförvaltningsbolaget som tog in 20 miljarder dollar förra året ytterligare 16 miljarder dollar i investeringar under första halvåret 2021.

Varför investerare skiljer sig från Woods fonder

Den andra halvan har dock inte varit snäll mot Wood’s Ark Invest. I sin senaste rapport citerade Barrons uppgifter från FactSet om att investerare har dragit tillbaka 2,7 miljarder dollar från företagets sex aktivt förvaltade ETF:er sedan juni.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerare drar sig ur eftersom Woods fonder har misslyckats med att replikera det fantastiska resultatet för 2020. ETF:erna har betydande innehav i många aktier som bara skulle kunna motivera deras nuvarande ”höga värderingar” om de såg en enorm tillväxt i framtiden. Men med den ökande risken för inflation och högre räntor, hänger dessa företags framtid i balans.

Cathie Wood köper amerikanska börsnoterade aktier igen

Rapporten kommer bara dagar efter att Wood köpte 59 000 aktier i JD.com och 235 000 aktier i Tencent Holdings via sin fintech ETF. Det kom som en överraskning för investerare eftersom hon hade avlägsnat all exponering mot kinesiska företag för bara en månad sedan. Bara förra veckan sa Wood på CNBC: s “TechCheck”:

”Vi har aldrig sagt att de kinesiska namnen är oinvesterbara. Det vi har sagt är att på grund av den sociala omarbetning som äger rum i Kina är värderingarna i samband med dessa företag skadade och vi tror inte att de kommer att stiga någon gång snart.”

Enligt Forbes, har den USA-noterade kinesiska aktien förlorat ytterligare $150 miljarder i marknadsvärde på en vecka den 20 augusti. Woods flaggskepp ARK Innovation ETF har nu minskat med mer än 20% från toppen i februari.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money