USD/CAD-prognos inför OPEC+ mötet i september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 31, 2021
  • USD/CAD-priset steg på måndagen efter de blandade Kanada BNP uppgifterna.
  • Paret har också hittat ett stort stöd inför OPEC+ mötet.
  • Investerare tittar också på det kommande valet i Kanada.

USD/CAD-priset steg något efter de relativt starka BNP-uppgifterna i Kanada och när råoljepriserna drog sig tillbaka inför det kommande OPEC+ mötet. Paret steg till 1.2653, vilket var den högsta nivån sedan den 27 augusti.

Kanada BNP-uppgifter

Den kanadensiska ekonomin registrerade en stark återhämtning i juni när landet påskyndade sin återupptagningsprocess. Enligt Statistik Kanada ökade ekonomin med 0,7% i juni efter att ha sjunkit med 0,5% föregående månad. Denna ökning var i linje med vad analytikerna förväntade sig.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ändå minskade ekonomin med 0,3% på kvartal-över-kvartal (QoQ) under andra kvartalet. Denna svaghet berodde främst på de blockeringar som inträffade i april och maj när landet fick fler covidfall. Totalt ökade den kanadensiska ekonomin med 12,72% på årsbasis under det andra kvartalet.

USD/CAD-priset har sannolikt stigit eftersom den kanadensiska ekonomin står inför viktiga risker framöver. Till exempel har presidenten efterlyst ett val som kommer att äga rum i september 2021. Målet med denna omröstning är att han ska få majoritet i parlamentet och genomföra sin agenda. Ändå visar de senaste undersökningarna att resultatet långt ifrån är säkert.

Landet står också inför en ny våg av Deltavariantutbrottet. Efter att ha registrerat en kraftig minskning av fall nyligen har antalet dagliga fall ökat till mer än 3 340. Detta är betydligt högre än 7-dagarsgenomsnittet 2 817. På måndagen tillkännagav den amerikanska regeringen ett nytt råd för att göra icke-väsentliga resor till landet.

Samtidigt stiger USD/CAD när priset på råolja leder till den största månatliga nedgången i år. Brent och West Texas Intermediate (WTI) har minskat med mer än 7% denna månad. Som sådan kommer investerare att fokusera på det kommande OPEC+ -mötet. Analytiker räknar med att kartellen kommer att bibehålla den nuvarande produktionstakten när den försöker stabilisera priserna.

USD/CAD-analys

USD/CAD

Timdiagrammet visar att USD/CAD-priset utgjorde ett starkt stöd på 1,2575. Det har kämpat med att röra sig under denna nivå flera gånger sedan den 24 augusti. Samtidigt närmar det sig halsen på detta mönster på motståndsnivån 1.2705. Det har till och med korsat de viktigaste 25-periodens och 50-periodens exponentiella glidande medelvärden (EMA).

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar sig mot denna motståndsnivå. Det kommer att vara extremt hausse om det lyckas röra sig över denna motståndsnivå.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust