Här är varför AUD/USD ignorerade de starka australiensiska BNP-uppgifterna

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 1, 2021
  • AUD/USD-priset låg i ett snävt intervall på onsdagen.
  • Detta efter att Australien publicerat de relativt starka BNP-uppgifterna.
  • Investerare förväntar sig att ekonomin kommer att dra tillbaka under det tredje kvartalet.

AUD/USD höll sig stadigt under den asiatiska sessionen efter de relativt starka BNP-uppgifterna i Australien. Den australiska dollarn handlas på 0,7315, vilket är något under veckans högsta på 0,7340.

Australiens BNP-uppgifter

Den australiensiska ekonomin undvek en lågkonjunktur under andra kvartalet då konsument- och företagsutgifterna gick relativt bra. Enligt Australian Bureau of Statistics (ABS) expanderade landets ekonomi med 0,7% under andra kvartalet efter att ha stigit med 1,8% under föregående kvartal.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett resultat expanderade ekonomin med 9,6% på årsbasis. Tillväxten drevs av en ökning av konsumtionsutgifterna med 1,2% och en investeringstakt på 3,2%. De offentliga utgifterna steg också i september.

AUD/USD reagerade milt på dessa starka siffror eftersom affärsförhållandena har förändrats avsevärt under de senaste månaderna. Under de första två månaderna av det tredje kvartalet har några viktiga australiensiska stater som New South Wales och Victoria haft vissa nedstängningar när antalet fall ökade. Därför finns det en möjlighet att vinsterna under andra kvartalet blir ogiltiga.

Vissa ledande siffror pekar faktiskt på en betydande svaghet i den australiensiska ekonomin. Till exempel visade data som publicerades tidigare att PMI för tillverkningen minskade till 51,6 i augusti. En annan data från Markit avslöjade att PMI sjönk till 52,0.

På samma sätt visade data som publicerades på tisdagen att landets bygggodkännanden minskade med 8,6% i juli, hela privathusgodkännanden sjönk med 5,8%. Den privata sektorns tillväxt har också dämpats.

Senare idag kommer AUD/USD att reagera på de senaste PMI-uppgifterna i USA och ADP -jobbuppskattningar. Analytiker förväntar sig att ADP-uppgifterna visar att ekonomin lade till fler än 613 000 jobb i augusti. Ändå kommer effekterna av detta antal att dämpas av eftersom det tenderar att ha en stor avvikelse från de officiella regeringens siffror.

AUD/USD-prognos

AUD/USD

AUD/USD-paret har varit i ett relativt snävt område den senaste tiden. På timdiagrammet handlas det på 0,7312, vilket är nästan 3% över den lägsta nivån i augusti. Det har också flyttat sig över 25-dagars glidande medelvärde. Dessutom har den bildat en stigande kanal som visas i lila. Det är för närvarande något under den övre sidan av denna kanal.

Därför kommer paret sannolikt att förbli inom detta intervall när näringsidkare väntar på de senaste officiella lönsiffrorna på fredag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust