USD/CAD bildar baissemönster före amerikanska NFP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 2, 2021
  • USD/CAD sjönk under viktiga stöd efter de starka kanadensiska handelssiffrorna.
  • Den kanadensiska dollarn ökade också efter det virtuella mötet OPEC+.
  • Vägen för det minsta motståndet för paret är nedåt.

USD/CAD-priset föll till den lägsta nivån sedan den 31 augusti efter OPEC+ virtuella möte och de relativt starka kanadensiska handelsnumren. Paret minskade till 1.2555, vilket var cirka 3% under den högsta nivån i år.

Canadas handelsnummer och OPEC+

Kanada är en ledande oljeproducent och exportör. Därför tenderar landets ekonomi att påverkas av de övergripande trenderna i oljepriset. Som sådan hoppade den kanadensiska dollarn efter att OPEC+-medlemmar ignorerade Joe Bidens vädjan om att öka produktionen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Istället bestämde de sig för att gradvis öka produktionen även när de förutspådde en kraftig ökning av efterfrågan under det kommande året. Därefter hjälpte meddelandet råoljepriserna tillbaka. Brent, det internationella riktmärket, ökade med mer än 2,3% till 73,27 dollar medan West Texas Intermediate (WTI) steg med 2,50% till 70,30 dollar.

USD/CAD-priset sjönk också efter de relativt starka kanadensiska handelssiffrorna. Enligt statistikkontoret ökade det totala landets export från 53,41 miljarder dollar i juni till 53,75 miljarder dollar i juli. Den främsta exporten var energi och bilar och delar.

Under samma period ökade Kanadas import från 50,85 miljarder dollar till mer än 52,97 miljarder dollar. Som ett resultat minskade det totala handelsöverskottet till 0,78 miljarder dollar. Under tiden i USA steg landets export till mer än 212 miljarder dollar medan importen minskade till 282 miljarder dollar.

Nästa viktiga katalysator för USD/CAD-priset kommer att vara de amerikanska lönerummen för icke-jordbruksföretag som är planerade till fredagen. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att landets NFP ökade med cirka 750 000 i augusti när återhämtningen fortsatte.

På onsdagen avslöjade data från ADP att den privata sektorn lade till fler än 374 000 jobb. Paret kommer också att reagera på det senaste ISM-icke-tillverkande PMI-numret från USA.

USD/CAD teknisk prognos

USD/CAD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USDCAD-paret bröt ut lägre på torsdagen. Detta resultat hjälpte av de starka kanadensiska handelsnumren och de relativt höga råoljepriserna. Paret lyckades röra sig under nyckelstödnivån på 1.2567. Det har också bildat ett huvud- och axelmönster och rört sig under 25-dagars- och 15-dagars glidande medelvärden.

Paret har också flyttat under 38,2% Fibonacci retracement-nivån. Därför kommer vägen med det minsta motståndet för USD/CAD-priset att vara mot nedåt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust