C3 AI-aktiekursprognos inför Deutsche Bank och Piper Sandler presentationer

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on sep 10, 2021
  • C3.AI-aktier ökade på torsdagsmorgonen med högre 2,5% innan de drog sig tillbaka senare.
  • Företaget har två konferensuppträdanden under de kommande dagarna.
  • Dess presentationer kan öka aktiekursen med tanke på den branta värderingen av aktien.

På torsdagen steg C3.Ai Inc. (ETR: 724) aktier med mer än 2,5% på morgonen innan de drog sig tillbaka senare på dagen för att trimma vinsterna. Företaget har två konferensuppträdanden planerade för de kommande dagarna, vilket kan öka aktiekursen.

C3 rapporterade sitt senaste kvartalsresultat förra veckan och slog analytikernas förväntningar på resultatet. Dess finansiella intäkter från första kvartalet på 52,4 miljoner dollar överträffade också konsensus Street -uppskattningen. Dess vägledning för andra kvartalet och helårsintäkter var dock relativt i linje med förväntningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget kommer att presentera vid Deutsche Bank Virtual Technology Conference på fredag innan det går till Piper Sandler Virtual Global Technology Conference på måndag. Aktien kan dra nytta av ett positivt svar på sina presentationer efter att ha störtat nästan 58% i år.

Hur länge innan C3.Ai vänder ett hörn?

Ur ett värderingsperspektiv verkar C3-aktier brant pris baserat på pris-försäljningsförhållandet 25,26. Därför kan värdeinvesterare välja alternativ på marknaden. Analytiker räknar dock med att resultatet per aktie kommer att växa med 25,20% i år innan det stiger ytterligare med 12,20% nästa år. Som ett resultat kan tillväxtinvesterare visa intresse för aktien.

Dessutom meddelade C3.Ai också i början av september ett avtal med Google Cloud. Som ett resultat kan företaget öka sin adresserbara marknad genom att dra nytta av den exponering det får från affären.

Därför, även om C3 verkar stå inför en uppförsbacke till lönsamhet, har dess långsiktiga tillväxtpotential flera katalysatorer, inklusive partnerskap med ledande molnaktörer.

Source – TradingView

Det finns utrymme för mer rörelse uppåt

Tekniskt verkar C3-aktier handlas under betydande baissetryck i intradagdiagrammet. Trots att aktien snabbt gav upp torsdagens vinster, ser det fortfarande ut att vänta på en utökad rörelse uppåt, vilket ger en ökning med 4,5% de senaste fem dagarna.

Därför kan investerare rikta utökade vinster till cirka $59,13 eller högre till $67,31. Å andra sidan kan en återgång hitta ett gediget stöd till $44,50.

Slutsats: C3.Ai kortsiktig rebound kan fortsätta

Sammanfattningsvis, även om C3.Ai verkar väsentligt övervärderat, kan aktien fortsätta sin uppåtgående rörelse under de senaste fem dagarna baserat på svar på kommande presentationer.

Företaget kommer att avslöja för investerare sina strategiska planer för den snabbt växande AI-marknaden för företag. Därför kan torsdagens sena nedgång vara ett tillfälle att köpa aktien.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust