AUD/USD-prognos: sjunkande triangel pekar på en baisseartad utbrott

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 14, 2021
  • AUD/USD-paret minskade kraftigt efter det senaste anförandet av Philip Lowe.
  • Han förutspådde att RBA inte kommer att höja räntorna före 2024.
  • Han talade också om den senaste tidens höjning av bostadspriserna.

AUD/USD lutade lägre efter det relativt starka australiensiska husprisindex och företagsförtroendeuppgifter. Paret reagerade också på ett uttalande från Philip Lowe, Reserve Bank of Australia (RBA) guvernör. Det handlas på 0,7356, vilket var något under förra veckans topp på 0,710.

Philip Lowe på räntehöjningar

AUD/USD reagerade på ett tal av Philip Lowe, där han förutspådde att RBA skulle börja se över sin avsmalnande politik i februari nästa år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han utmanade också marknadens förväntningar på en räntehöjning före 2024. Även om banken förblir säker på en stark ekonomisk återhämtning, räknar den med att Delta-vågen kommer att leda till en sammandragning på 2% under tredje kvartalet. Marknaden prissätter den första räntehöjningen 2022.

I talet talade han också om den senaste tidens höjning av bostadspriserna. Han gjorde det klart att banken inte kommer att använda monetära verktyg för att hantera dessa utmaningar. Istället rekommenderade han att regeringen genom sina finans- och regleringsåtgärder hanterade dem.

Bostadspriserna i Australien väntas öka med 20% i år. Faktum är att en rapport som publicerades tidigare idag visade att landets bostadspriser steg från 5,4% under det första kvartalet till 6,7% under det andra kvartalet. Denna tillväxt har tillskrivits den pågående vågen av låga räntor, högre efterfrågan från utlänningar och stora besparingar av australier som inte har rest på nästan 2 år. Han sa:

”Även om penningpolitiken bidrar till högre bostadspriser för närvarande, är sättet att ta itu med dessa problem genom de strukturella faktorer som påverkar värdet på marken som våra bostäder byggs på.”

AUD/USD-paret kommer att reagera på kommande amerikanska inflationsdata. Siffrorna förväntas visa att priserna förblev förhöjda när produktionskostnaderna och importen steg.

AUD/USD -prognos

UD/USD

Timdiagrammet visar att AUD/USD-paret har ett starkt stöd på 0,7343. Det har kämpat för att röra sig under denna nivå ett tag. Som ett resultat har det bildat ett fallande triangelmönster och rört sig något under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. Det närmar sig också Fibonacci retracement-nivån på 38,2%.

Därför kommer paret sannolikt att bryta ut lägre när björnarna riktar sig mot nästa nyckelstöd på 0,7290, vilket är längs 50% retracement-nivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust