Det är därför FuelCell Energy-aktierna har ökat med mer än 30% på tisdagen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 14, 2021
  • FuellCell Energy rapporterar en smalare än väntat nettoförlust för det tredje kvartalet.
  • Bruttomarginalen förbättrades kraftigt från negativa 16,7% till positiva 4,1%.
  • Det Nasdaq-noterade företagets intäkter toppade uppskattningar på Wall Street.

Aktierna i FuelCell Energy Inc (NASDAQ: FCEL) hoppade mer än 30% på tisdagsmorgonen när företaget rapporterade en smalare än väntat nettoförlust för det finanspolitiska tredje kvartalet eftersom högre bruttomarginaler hjälpte intäkter att slå Wall Street-uppskattningar.

Finansiella resultat för tredje kvartalet

FuelCell Energy sa att nettoförlusten under tredje kvartalet var 12,8 miljoner dollar, vilket motsvarar 4 cent per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året hade det en nettoförlust på 16,1 miljoner dollar eller 7 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Nasdaq-noterade företaget genererade 26,8 miljoner dollar i intäkter som motsvarar en tillväxt på 43,2%jämfört med föregående år. Enligt FactSet hade experter förutspått en större förlust på 5 cent per aktie på en lägre intäkt på 21,1 miljoner dollar.

FuelCell Energys Q3-resultat bröt en rad på sju kvartal där det noterades förluster som var större än väntat.

Andra anmärkningsvärda siffror

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar serviceavtal och licensintäkter som ökade med 7,2 miljoner dollar under det senaste kvartalet och en kraftig ökning av bruttomarginalen från negativa 16,7% till positiva 4,1%.

Fuelcell Energy värderade sin likvida medel på $ 468.600.000, enligt den resultat pressmeddelande. Företaget på 2,21 miljarder dollar hade 1,30 miljarder dollar i eftersläpning i slutet av tredje kvartalet jämfört med förra året på 1,33 miljarder dollar.

VD Jason Fews anmärkningar

I en kommentar om den finansiella uppdateringen sa VD Jason Few:

”Vi har gjort framsteg i utvecklingen av våra inflight-projekt, och i kombination med en ökning av våra investeringar i kommersiell kapacitet och forsknings- och utvecklingsaktiviteter tror vi att vi positionerar FuelCell Energy för långsiktig tillväxt och hållbar kommersiell framgång.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust