G Squared´s Victoria Greene angående IBM: ”det är en mycket oälskad aktie”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 15, 2021
  • Greene förklarar varför hon gillar IBM-aktier på CNBC:s "Worldwide Exchange".
  • Aktierna i IBM Corp stiger drygt 10% på årsbasis.
  • Greene ser också möjligheter i cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike.

Aktierna i IBM Corp (NYSE: IBM) har stigit med cirka 10% hittills, men G Squared’s Victoria Greene säger att aktien är ”oälskad” och det finns potential för mer i framtiden eftersom företaget genomgår ”en verklig och meningsfull förändra.”

Greene anmärkningar på CNBC:s ”Worldwide Exchange”

IBM håller på att omstruktureras till ett molnbaserat (Red Hat) och artificiell intelligens (Watson) företag. Tidigare i år slog det upp sin gamla infrastrukturverksamhet till ett oberoende företag, Kyndryl, som kommer att starta verksamheten i slutet av 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”De har haft en mycket framgångsrik körning som huvudpartner för de flesta förmögenhet 500 företag med sin IT-infrastruktur. De har en ganska ny VD, och han vänder verkligen på skeppet och återuppfinner vad IBM är, säger Greene på CNBC:s ”Worldwide Exchange”.

Företaget på 121 miljarder dollar har nu ett pris -till -vinst-förhållande på 23,12.

Andra skäl till att Greene gillar IBM

En ”stor utdelningsavkastning” och ”fantastiska kassaflöden” var bland andra anledningar till varför Greene förutspår att aktien kan vara värd mer i framtiden.

”IBM är en av de mest betrodda partnerna i alla stora företag i USA, och nu hjälper de människor att driva sina molnverksamheter och integreras i deras AI-verksamhet. Alla älskar att prata om AI, men ingen vet riktigt hur man integrerar det bra,” säger hon.

Ett fokus på molnmarknaden, som blir större och mer integrerad med tiden, enligt Greene, är rätt steg för IBM i rätt riktning. I juli rapporterade den amerikanska multinationella intäktstillväxten för andra kvartalet i rad.

En annan aktie där Greene ser möjligheter är CrowdStrike som också är molnbaserad och AI-fokuserad.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust