Globalstar-aktier sjunker med 23% på iPhone 13 nyheter: ska du köpa eller sälja?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on sep 15, 2021
  • Globalstar -aktierna tappade mer än 23% efter att Apple avslöjade detaljer om iPhone 13.
  • Marknaden förväntade att den skulle ha satellitanslutning, så att användare kunde ringa och sms:a från nätet.
  • Globalstar skulle ha gynnats av sitt partnerskap med Apple om iPhone 13 hade satellitanslutning.

I tisdags sjönk Globalstar Inc. (NYSEAMERICAN: GSAT)-aktier med mer än 23% efter att den senaste händelsen från Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) inte lyckades bekräfta satellitanslutning för iPhone 13.

Investerare hade samlat GSAT-aktier under dagarna som ledde till händelsen på spekulationer om att den nya iPhone skulle ha satellitanslutning, och därmed tillåta användare att ringa och sms:a i områden utan mobiltäckning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rapporter uppstod i slutet av augusti att iPhone 13 skulle ha satellit-anslutning. Men mer förtydligande följde strax därefter med att Bloomberg noterade att dessa funktioner snart kommer, men kan vara tillgängliga i senare versioner av iPhone med ett huvudfokus på nödsituationer.

De nya iPhonesna som börjar på $799 och 699 (för iPhone 13 mini) beskriver inte någon av dessa funktioner.

Ska du hålla på dina GSAT-aktier?

Även om de nya versionerna av iPhone inte specificerade någon hårdvara för satellitanslutning, utesluter detta inte satellitaktiverade iPhones i framtiden. Dessutom hade Bloomberg klargjort om den osannolika utsikten att Apple tillkännager dessa funktioner i det senaste evenemanget.

Även om de nuvarande satellittelefonerna verkar ha problem tror analytiker att det beror på att de använder geostationära satelliter på jordbana. Globalstar-satelliter är icke-stationära och befinner sig i en jordbana, vilket betyder att anslutningen kan vara starkare och mer stabil.

Det antas vara anledningen till att Apple valde Globalstar. Som ett resultat har det senaste Apple -evenemanget troligen skjutit upp det oundvikliga, vilket innebär att Globalstar fortfarande kan vinna betydligt från sitt partnerskap med teknikjätten.

Source – TradingView

Den nuvarande tillbakadragningen kan fortsätta mot 100-dagars MA

Även om GSAT-aktierna sjönk kraftigt på tisdagen, kan återkallelsen fortsätta till och med fredag innan stödet får 100-dagars glidande medelvärde. Dessutom har aktien ännu inte träffat de översålda förhållandena för 14-dagars RSI, vilket ger utrymme för mer rörelse nedåt.

Därför kan investerare sikta på utökade kortsiktiga nedgångar till cirka 1,55 dollar eller lägre till 1,35 dollar, medan 1,93 dollar och 2,13 dollar är viktiga stödområden.

Globalstar -aktierna stängde på 1,75 dollar på tisdagen.

Sammanfattning: Det kan vara bäst att hålla om du redan äger Globalstar-aktier

Sammanfattningsvis verkar Globalstar-aktier vänta att fortsätta sjunka på kort sikt. Företagets långsiktiga tillväxtutsikter är dock fortfarande ljusa, trots Apples besvikelse gällande iPhone-hårdvara.

Även om möjligheten att korta aktien ser spännande ut kan därför investerare som är villiga att förbise kortsiktig turbulens netto betydande vinster på lång sikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust