USD/JPY-prognos efter det duvaktiga BOJ-räntebeslutet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 22, 2021
  • USD/JPY-paret steg efter det relativt dåliga BOJ-beslutet.
  • BOJ lämnade räntor och kvantitativa lättnadspolicyer oförändrade.
  • Beslutet kom före Fed-beslutet.

USD/JPY-paret steg i tidig handel efter det senaste Bank of Japan (BOJ)-beslutet. Paret steg från den lägsta natten på 109,12 till en höjd på 109,43.

BOJ-beslut

Bank of Japan avslutade sitt två dagar långa möte på onsdagen och gjorde vad de flesta analytiker förväntade sig. Banken beslutade att lämna styrräntan oförändrad på -0,10% och målet om den 10-åriga japanska statsobligationsräntan på cirka 0%. Beslutet var enhälligt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt kommer BOJ att fortsätta med sina tillgångsköp för att stödja ekonomin. Emellertid minskade tjänstemännen sin bedömning av produktion och export med hänvisning till den pågående arbetskraftsbristen och sjöfartskrisen.

BOJ-beslutet kom vid en viktig tidpunkt för landets ekonomi. För det första går landet snart till ett val som får en ny premiärminister.

Också Japans inflation är fortfarande på en betydande låg nivå jämfört med andra länder. Medan länder som USA och Storbritannien har en KPI på över 2% är landets inflation under 1%. Denna inflationstakt är sannolikt på grund av landets demografi, där den åldrande befolkningen inte spenderar mycket.

Om du ser framåt kommer USD/JPY-paret att reagera på det senaste FOMC-beslutet. Fed förväntas lämna räntor och kvantitativa lättnader oförändrade.

Andra viktiga katalysatorer för paret är den pågående Evegrande-krisen och de senaste amerikanska befintliga bostadsförsäljningsnumren. Uppgifterna förväntas visa att försäljningen steg i augusti. På tisdagen publicerade USA starka bygglov och uppgifter om bostadsstart.

USD/JPY-prognos

USD/JPY

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/JPY-paret steg efter det senaste BOJ-beslutet. Paret förblir något under Ichimoku-molnet och 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde (MA). Det är också mellan de viktiga stöd- och motståndsnivåerna vid 109,10 och 110,30.

Därför kommer paret sannolikt att förbli inom detta intervall när handlare väntar på Fed-beslutet. De viktigaste nivåerna att titta på är stödet vid 109,10 och motståndet på 110.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust