Ska du köpa eller sälja Domino’s Pizza efter att ha rapporterat blandade Q3-resultat?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 14, 2021
  • Domino's Pizza-aktier ökade på torsdagen högre efter att ha offentliggjort sina finansiella resultat.
  • Företaget redovisade sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade och slog resultatuppskattningar.
  • DPZ-intäkterna för kvartalet missade dock förväntningarna efter att ha haft en blygsam J/Y-tillväxt.

På torsdagen ökade Domino’s Pizza Inc. (NYSE: DPZ) aktier högre med 1% efter att ha offentliggjort sina senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade blandade finansiella resultat för tredje kvartalet, utan analytikers förväntningar på intäkterna medan de slog EPS-uppskattningar.

Domino’s redovisade fQ3 icke-GAAP-vinst per aktie på $3,24 och slog överens om Street Street-uppskattningen på $3,10, medan dess GAAP-resultat på $3,24 också låg före den genomsnittliga analytikeruppskattningen på $3,11.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets intäkter för kvartalet på $998 miljoner missade dock uppskattningar med $32 miljoner, efter att ha publicerat en blygsam årlig tillväxt på 3,1%.

DPZ-aktien har ökat med mer än 19% under de senaste 12 månaderna efter att ha studsat tillbaka nästan 27% i år.

Är det dags att köpa DPZ-aktier?

Ur ett investeringsperspektiv handlas Dominos aktier till en efterföljande 12-månaders P/E på 38,77 och en forward P/E på 30,27. Därför kan värdeinvesterare välja alternativ på marknaden medan de observerar prestanda under de kommande kvartalen.

Men med analytiker som förväntar sig att Dominos resultat per aktie kommer att växa med nästan 30% i år och med en genomsnittlig årlig takt på cirka 13% under de kommande fem åren, kan tillväxtinvesterare hitta DPZ som ett spännande alternativ för sina portföljer.

Därför, även om DPZ kanske inte är övertygande för kortsiktiga investerare, kan det vara ett bra alternativ för dem som vill investera på lång sikt.

Source – TradingView

Kan returen fortsätta?

Tekniskt sett verkar DPZ-aktier nyligen ha hoppat av trendlinjestödet för att undvika att glida till översålda förhållanden. Men med aktien fortfarande långt ifrån att testa trendmotståndet, verkar den nuvarande returen vänta att fortsätta.

Därför kan investerare rikta utökade vinster till cirka 488,31 dollar eller högre till 502,60 dollar. Å andra sidan, om aktien drar tillbaka innan man passerar 100-dagars glidande medelvärde, kan det hitta stöd på $460,25 eller lägre till $444,90.

Domino’s ser ut som ett spännande köp

Sammanfattningsvis, även om Dominos nuvarande värderingsmultiplar kan skrämma kortsiktiga investerare, erbjuder aktien spännande tillväxtutsikter, vilket gör det attraktivt för långsiktiga investeringar.

Med aktier som fortfarande är långt ifrån att nå överköpta förhållanden kan den nuvarande återhämtningen fortsätta, vilket driver aktiekursen mot 100-dagars glidande medelvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money