Ska du investera i Disney-aktier när det undersöker alternativ för att snurra bort ESPN?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 16, 2021
  • Enligt uppgift undersöker Disney alternativ för att knyta ESPN.
  • DIS har gjort betydande förvärv de senaste åren för att öka sin konkurrensfördel på streamingmarknaden.
  • Disney går från linjär TV-programmering till den prenumerationsbaserade modellen för högre vinstmarginaler.

På fredagen ökade aktierna i Walt Disney Co. (NYSE: DIS) med 1,33% efter det att nyheter kommit fram som tyder på att företaget undersöker möjligheter att knyta av sitt världsledande sportnätverk ESPN. Enligt en rapport publicerad av Dylan Byers på Pluck, Disneys VD, har Bob Chapek bett några av hans närmaste suppleanter att utforska en strategisk motivering för att snurra bort ESPN.

Om Disney lyckas i sina planer på att gå mot en prenumerationsbaserad TV-intäktsmodell jämfört med linjär programmering. Det kan avsevärt öka sina vinstmarginaler. Företaget följer riktmärket från Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX), den mest framgångsrika leverantören av premiumstreamingtjänster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Skiftet kan också förändra hur investerare värderar Disney-aktier, vilket leder till högre värderingsmultiplar. Aktien handlas för närvarande i ett forward-P/E-tal på cirka 34,63 jämfört med Netflix motsvarande 49,28.

Dags att satsa på Disneys tillväxt?

Ur ett investeringsperspektiv är Disneys framtida P/E-tal på 34,63 rimligt lågt för en högväxtaktie. Analytiker räknar med att företagets resultat per aktie kommer att öka med mer än 105% nästa år och med en genomsnittlig årlig takt på cirka 51% under de kommande fem åren.

Därför verkar Disneys diversifiering till streamingtjänster redan ha ökat tillväxtutsikterna inom överskådlig framtid. Om företaget trimmar linjär TV för att fokusera mer på prenumerationstjänster kan tillväxten bli mer övertygande.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Disney-aktier handla inom en mycket volatil sidokanalbildning i intradagdiagrammet. Aktien studsade nyligen av en avgörande stödnivå innan den fann motstånd från 100-dagars glidande medelvärde.

Men med aktien fortfarande långt ifrån att testa trendmotståndet igen kan den nuvarande returen fortsätta. Dessutom har DIS ännu inte nått överköpta förhållanden, vilket ger utrymme för mer rörelse uppåt.

Därför kan investerare rikta utökade vinster till cirka $181,41 eller högre till $185,60, medan $172,82 och $168,85 är viktiga stödzoner.

Det kan vara dags att köpa DIS-aktier

Sammanfattningsvis, även om Disney-aktierna har ökat med mer än 20% i år, har aktien ännu inte nått överköpta förhållanden efter en ny rebound.

Med tanke på företagets spännande tillväxtutsikter verkar dess nuvarande forward P/E rimligt för tillväxtinvesterare att bli upphetsade.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust