AUD/USD-prognos: hausseartad trend intakt efter hökiga RBA-minuter

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 19, 2021
  • AUD/USD hoppade till den högsta nivån sedan den 7 september.
  • Det har hoppat med mer än 3,8% den här månaden.
  • Den hausseartade trenden kommer att fortsätta efter RBA-minuterna.

AUD/USD-paret hoppade till den lägsta nivån sedan den 7 september när investerare reagerade på de senaste minuterna av Reserve Bank of Australia (RBA). Paret steg till högst 0,7445, vilket var cirka 3,85% över den lägsta nivån i år.

RBA-minuter

RBA genomförde sitt månatliga möte i början av denna månad. I den beslutade banken att lämna räntorna och dess andra verktyg för pandemiåtgärder intakta. Banken publicerade sedan protokollet från mötet på tisdagsmorgonen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Protokollet lät relativt hökaktigt. Till exempel påpekade de att den snabba ökningen av vaccinationer kommer att se till att restriktioner lyfts tidigare än väntat. Som ett resultat räknar banken nu med att ekonomin kommer att återgå till banan före Delta vid andra halvan av det kommande året.

De citerade aktuell information om rörlighet som visade att konsumtionen hade stabiliserats i slutet av september. Banken räknar också med att konsumtionsutgifterna också kommer att öka när fler australier spenderar de pengar de sparade under lockdownen. Ändå antydde banken att den kommer att höja räntan 2024 och sa:

”Det kommer inte att öka kontanträntan förrän den faktiska inflationen är hållbart inom målintervallet 2 till 3 procent. Det centrala scenariot för ekonomin är att detta villkor inte kommer att uppfyllas före 2024.”

Nästa viktiga katalysator för AUD/USD-priset kommer att vara de amerikanska bygglovet och bostadsstartdata. Siffrorna förväntas visa att byggstarterna minskade i september medan bostäderna startade upp igen under samma period. Bostadssektorn i USA har varit relativt stark på grund av låga räntor och höga besparingar under pandemin.

AUD/USD-prognos

AUD/USD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att AUD/USD-paret har haft en stor hausse-trend de senaste veckorna. Rallyt accelererade när priset rörde sig över motståndet vid 0,7312. Detta pris låg längs halsen på det inverterade huvud- och axelmönstret.

Paret har också flyttat sig över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. I synnerhet har det också klättrat över motståndet vid 0.7440, vilket var den högsta nivån denna vecka. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar sig mot septemberhögsta på 0,7480.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust