Ska du investera i Virgin Galactic när UBS nedgraderar för att sälja bland förseningar med testflyg?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 19, 2021
  • Virgin Galactic-aktier sjönk på måndagen med 1,50% efter att UBS nedgraderat aktien till sälj från neutral.
  • Företaget anförde förseningar i Unity 23-testflyget som den främsta orsaken.
  • Analytikern Myles Walton sa också att SPCE kommer att utsättas för mer tryck.

På måndagen föll Virgin Galactic Holdings Inc. (NYSE: SPCE)-aktierna 1,50% efter att ha fått en nedgradering från UBS. Företaget sänkte sin rekommendation att sälja från neutral, med hänvisning till förseningar i ett planerat Unity 23-testflyg. Analytikern Myles Walton tror också att det kommande lock-up-utgången av cirka 32% av bolagets flytande aktier kan öka trycket på SPCE-aktiekursen.

Rymdturismföretaget försenade sin kommersiella verksamhet till Q4 2022 från Q3 2022, för en total kumulativ försening på 2,5 år. Virgin Galactic hade planerat att starta den kommersiella testflygningen i mitten av 2020-talet när den blev offentlig. Analytikern tror att förseningen kommer att orsaka en osammanhängande lagerutveckling under större delen av 2022.

Virgin Galactic ser övervärderad ut

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ur ett investeringsperspektiv handlas Virgin Galactic-aktier med ett brant P/S-tal på cirka 10 316, vilket gör aktien betydligt övervärderad. Som ett resultat kan värdeinvesterare välja att hålla sig borta från Richard Bransons raketbolag.

Men efter Bransons korta resa till rymden i juli kan vissa investerare se steget som en viktig sökare för att göra rymdturism kommersiellt livskraftig. Därför kan långsiktiga tillväxtinvesterare ta tillfället i akt som skapades av den senaste återgången att köpa aktien.

SPCE-aktien har minskat med nästan 63% sedan den 8 juli.

Source – TradingView

Tekniskt verkar Virgin Galactic-aktier handla inom en fallande kanalbildning i intradag-diagrammet. Som ett resultat har aktien rasat närmare de översålda förhållandena för 14-dagars RSI.

Därför kan investerare rikta kortsiktiga returer till cirka $25,87 eller högre till $32,45, medan $14,56 är en avgörande stödzon.

Det kan vara för tidigt att köpa rebound

Sammanfattningsvis, även om Virgin Galactic-aktier har sjunkit nästan 63% under de senaste tre månaderna, har aktien ännu inte glidit till översålda förhållanden, vilket ger utrymme för mer rörelse nedåt.

Därför, med fler lock-up-aktier som väntar ut på marknaden nästa månad, kan det vara bäst att vänta på att aktien testar nyckelstödnivån innan du köper.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money