Är det dags att köpa eller sälja Synchrony Financial efter att ha missat intäktsuppskattningar under tredje kvartalet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 20, 2021
  • Synchrony Financial-aktier ökade på tisdagen med högre 1,33% efter att ha offentliggjort sina FQ3-resultat.
  • Företaget redovisade sitt senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade.
  • Dock sjönk intäkterna för kvartalet avsevärt, saknade konsensusuppskattningen.

På tisdagen steg Synchrony Financial (NYSE: SYF)-aktier högre med 1,33% efter att ha offentliggjort sina senaste kvartalsresultat. Företaget redovisade sina finansiella resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade och slog förväntningarna. Intäkterna för perioden sjönk dock väsentligt och drev den betydligt under gatuuppskattningarna.

Företaget redovisade FQ3 GAAP vinst per aktie på $2,00, vilket slog genomsnittet för analytiker förväntningar på $1,51. Å andra sidan sjönk de totala intäkterna för kvartalet med mer än 33% till 2,486 miljarder dollar, utan enighet från Street Street om 2,516 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktien har ökat med mer än 50% i år och nästan 78% under de senaste 12 månaderna,

Synkronisering ser fortfarande undervärderad ut

Ur ett investeringsperspektiv handlar Synchrony Financial-aktier till ett övertygande P/E-förhållande på bara 9,23, trots årets vinster. Därför är aktien fortfarande ett attraktivt alternativ för värdeinvesterare.

Trots att analytiker räknar med att resultatet kommer att minska i år och nästa år, förutspår de också en årlig tillväxttakt på cirka 38.20%. Därför kan tillväxtinvesterare som är villiga att förbise kortsiktig turbulens hitta SYF som ett spännande alternativ.

Företagets nuvarande utdelningsavkastning på nästan 2% kan också få uppmärksamhet hos utdelningsinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Synchrony Financial-aktier handla inom en försiktigt stigande kanalbildning i intradagsdiagrammet. Aktien studsade nyligen av 100-dagars trendlinjestöd och pressade det mot trendlinjemotståndet.

Aktien är dock fortfarande långt ifrån att nå de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI, vilket ger utrymme för mer rörelse uppåt.

Därför kan investerare rikta utökade vinster till cirka 54,87 dollar eller högre till 57,80 dollar. Å andra sidan, om trendlinjemotståndet utlöser en återgång, kan aktien hitta stöd till $48,69 eller lägre till $45,64.

Det finns fortfarande tid att köpa SYF-aktier

Sammanfattningsvis, även om Synchrony Financial-aktier stiger med mer än 51% i år, handlas aktien fortfarande med spännande värderingsmultiplar, vilket gör det till ett potentiellt val för olika typer av investerare.

Därför, med aktier långt ifrån att nå överköpta villkor, är det kanske inte för sent att investera i SYF-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money