Här är varför du behöver blanda och matcha COVID-19 booster injektioner från Moderna och J&J

By: Ruchi Gupta
on okt 21, 2021
  • FDA godkänner COVID-19-boosterskott för Moderna och J&J vacciner
  • Byrån sa att människor kunde blanda och matcha boosterskott oavsett det ursprungliga vaccinet
  • USA kan snart börja vaccinera barn i åldrarna 5-11 år

USA:s hälsoregulatorer har utökat landets vaccinkampanj mot COVID-19 efter de FDA-godkända boosterskotten för Moderna Inc. (NASDAQ: MRNA) och Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) vacciner. FDA indikerade också att människor kunde få ett boostskott från båda företagen oavsett vaccin tidigare.

Människor kan nu blanda och matcha COVID-19-vacciner och boosterskott

FDA: s åtgärder kommer att säkerställa att boosterskott är tillgängliga för de flesta vuxna som har vaccinerats helt och har fullföljt den nödvändiga väntetiden. Med FDA: s beslut har alla covid-19-vacciner som är godkända i USA ett boostskott. Tillförordnad FDA-kommissionär Janet Woodcock sa till reportrar:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vacciner är ett av våra största verktyg i kampen mot pandemin, och att säkerställa tillgängligheten av boosters för dem som behöver dem är en av våra högsta prioriteringar.

Individen som får en booster och när de får det beror på vaccinet de tog ursprungligen. Vuxna som fick Johnson & Johnson-vaccinet kan få Pfizer Inc. (NYSE: PFE), Moderna eller Johnson & Johnson efter två månaders mottagning av engångsdosen.

Individer som ursprungligen fick Pfizer/BioNTech eller Moderna-vaccin kommer också att vara berättigade till en boosterskott efter sex månader av sin andra dos, förutsatt att de löper hög risk på grund av arbetsplats eller underliggande förhållanden eller seniorer.

Enligt höga FDA-tjänstemän har FDA redan börjat överväga om boostertillstånden ska utvidgas till att gälla andra patienter. En källa som känner till frågan indikerade att expansionen skulle säkerställas att extra doser är tillgängliga för personer över 40 år som fick en Pfizer-BioNTech- eller Moderna-vaccination.

USA för att utöka vaccinkampanjen till barn

Wall Street Journal indikerade att landets vaccinkampanj kan expandera under de kommande dagarna när FDA godkänner Pfizers vaccin för barn mellan 5 och 11 år.

Hälsovårdsmyndigheterna anger att övergången till att tillåta blandning och matchning av vacciner och boosters kommer att bidra till att säkerställa att vaccinerna är tillgängliga för alla i behov och också öka tillgängliga alternativ. Dessutom visar studier att blandning och matchning av vaccinerna, särskilt för dem som ursprungligen fick J&j-vaccinet, kan få mer skydd. Woodcock sa:

Det finns människor som inte vill få samma vaccin som de fick tidigare för att de hade någon form av reaktion.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust