Mattel VD för tredje kvartalet: ”vi är redo för en stark semester”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 22, 2021
  • Mattel redovisade marknadsslående resultat för tredje kvartalet och höjde vägledningen för helåret.
  • VD Ynon Kreiz diskuterade framtidsutsikterna i en intervju med Bloomberg.
  • Aktierna i den amerikanska leksakstillverkaren har ökat med mer än 5,0% på fredagsmorgonen.

Mattel Inc (NASDAQ: MAT) aktier har ökat med mer än 5,0% på fredagen efter att leksaksföretaget rapporterade marknadsslående resultat för sitt finanspolitiska tredje kvartal och höjde riktlinjerna för helåret.

Höjdpunkter från VD Kreiz intervju med Bloomberg

I en intervju med Bloomberg höll VD Ynon Kreiz med om att Mattel mötte begränsningar i leveranskedjan under det senaste kvartalet men sa att företaget kunde arbeta igenom dem.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi förutsåg bristfällighet och längre ledtider och tog med det i vår planering med mycket specifika mildrande åtgärder. Vår skalkompetens och flexibla leveranskedjemodell som vi omstrukturerade under de senaste tre åren är till vår fördel. Vi är nu redo för en stark semester.

Kreiz bekräftade också att inflationstrycket tyngde lönsamheten, men företaget höjde fortfarande riktlinjerna för en stark konsumentefterfrågan och en rad nya produkter för barnen under semestern.

Finansiella resultat för tredje kvartalet

Mattel sa att det tjänade 813 miljoner dollar under tredje kvartalet, vilket motsvarar 2,29 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades resultatet till en kraftigt lägre $ 311 miljoner eller 89 cent per aktie. Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska företaget 84 cent per aktie.

Mattel genererade 1,76 miljarder dollar i omsättning som motsvarar en årlig tillväxt på 8,0%. Försäljningen ökade med 12% i Nordamerika. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 72 cent justerad EPS på 1,69 miljarder dollar i försäljning.

Helårs vägledning

För hela räkenskapsåret förutspår Mattel nu att nettoomsättningen kommer att stiga med 15% jämfört med upp till 14% som den hade väglett tidigare. Det Nasdaq-noterade företaget räknar med upp till 925 miljoner dollar i justerad EBITDA i år och är övertygad om att det kommer att uppgå till 1,0 miljarder dollar 2022, enligt vinstmeddelandet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust