Restaurang Brands VD förklarar varför intäkter missade uppskattningar under Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 25, 2021
  • Restaurant Brands International rapporterar blandade resultat för tredje kvartalet.
  • VD Jose Cil diskuterade resultat på CNBC:s "Squawk on the Street".
  • Aktierna i snabbmatbolaget sjunker över 4,0% på måndagen.

Restaurant Brands International Inc (NYSE: QSR) sa att vinsten slog Wall Street-uppskattningar under det tredje kvartalet. Aktierna i snabbmatföretaget sjönk dock mer än 4,0% i morse på lägre intäkter än väntat.

Höjdpunkter från VD Cils intervju med CNBC:s ”Squawk on the Street”

CNBC:s “Squawk on the Street” skyllde VD Jose Cil på arbetskraftsbrist, inflation och den globala pandemin för intäktsrampen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi står inför utmaningar. Vi såg en inverkan på drifttimmar och servicelägen, främst på grund av brist på arbetskraft. Vi såg också en påverkan på vår distributionsverksamhet i nordost, vilket begränsade tillgången på produkter till några av våra butiker.

Enligt verkställande direktören är alla tre varumärkena – Burger King, Popeyes och Tim Hortons – ”i linje med inflationen” vid denna tidpunkt, och RBI arbetar nära med leverantörer och franchisepartners för att ta sig igenom utmaningarna.

Viktiga takeaways från RBI: s finansiella resultat för tredje kvartalet

Restaurant Brands rapporterade 221 miljoner dollar i nettovinst, vilket motsvarar 70 cent per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året var nettovinsten begränsad till 145 miljoner dollar eller 47 cent per aktie. Justerat för engångsposter tjänade den kanadensisk-amerikanska multinationella 76 cent per aktie, enligt vinstmeddelandet.

Det NYSE-noterade företaget genererade 1,495 miljarder dollar i intäkter, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 11,8 %. Enligt FactSet hade experter förutspått 74 cents justerad vinst per aktie på högre 1,522 miljarder dollar i intäkter.

Jämförbar försäljning ökade med 7,9% hos Burger King och 8,9% hos Tim Hortons. Popeyes rapporterade dock en försäljningsminskning i samma butik med 2,4%. Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar försäljningskostnader som steg 17,2% under tredje kvartalet till 490 miljoner dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust