Är det säkert att köpa Kimberly-Clark-aktier efter nedslående resultat för tredje kvartalet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 26, 2021
  • Kimberly-Clark-aktien sjönk på måndagen efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat.
  • Bolaget rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade.
  • KMB:s intäkter för kvartalet kom dock in något högre än konsensus Street-prognosen.

På måndagen föll Kimberly-Clark Corporation (NYSE:KMB)-aktien med mer än 5% efter att ha tillkännagivit sitt finansiella resultat för tredje kvartalet. Bolaget rapporterade sina senaste kvartalsresultat innan marknaden öppnade och saknade analytikerförväntningar på resultat. KMB:s intäkter för kvartalet steg dock högre och överträffade genomsnittet för analytikeruppskattningar.

Företaget redovisade FQ3 non-GAAP vinst per aktie på 1,62 USD, vilket saknade konsensus Street-uppskattningen på 1,65 USD. Dessutom var dess GAAP EPS på 1,39 USD 0,19 USD under uppskattningarna, medan kvartalsintäkterna ökade med 7,1 % från samma period för ett år sedan, 50 miljoner USD över genomsnittet för analytikerprognoser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessutom sänkte Kimberly-Clark sin vinstguidning för räkenskapsåret 2021 till $6,05-$6,25 från $6,65-$6,90, långt under den genomsnittliga Street-prognosen på $6,70.

Är KMB-aktien övervärderad?

Ur ett investeringsperspektiv handlas Kimberly-Clark-aktien till rimliga efterföljande 12-månaders och framåtriktade P/E-tal på 21,40 respektive 16,73. Därför kan vissa värdeinvesterare tycka att det är ett spännande alternativ för sina portföljer.

Med tanke på bolagets senaste kvartalsvinstmiss, kan de nuvarande analytikernas vinstprognoser på 10 % i år och 11,44 % nästa år vara överskattade.

Därför, även om aktien är ner nästan 6% i år, kanske det inte är dags att köpa KMB-aktier.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Kimberly-Clark-aktien handlas i en fallande kanalformation efter måndagens fall efter vinsten. Som ett resultat har aktien kommit närmare de översålda villkoren för 14-dagars RSI.

Dessutom har KMB-aktien sjunkit för att testa trendlinjestödet igen, vilket skapar en möjlighet till en återhämtning. Därför kan investerare inrikta sig på kortsiktiga returer till cirka 131,43 USD, eller högre vid 136,34 USD, medan 122,30 USD och 116,48 USD är stödnivåer.

Det kanske inte är dags att köpa KMB-aktier

Sammanfattningsvis, även om Kimberly-Clark-aktien har rasat till en ny lägsta 52 veckors låga på cirka $125,32, verkar aktien fortfarande handlas under enormt baisseartat tryck samtidigt som den saknar katalysatorer för en potentiell återhämtning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money