Är det säkert att köpa Ecolab-aktier efter att ha överträffat förväntningarna under tredje kvartalet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 27, 2021
  • Ecolab-aktien steg på tisdagen 3,34% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat.
  • Företaget rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade.
  • Även om Ecolab erbjuder spännande tillväxtutsikter, verkar dess värdering lite brant.

På tisdagen steg Ecolab Inc. (NYSE:ECL)-aktien med 3,34 % efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat. Bolaget rapporterade sina finansiella intäkter och resultat för tredje kvartalet innan marknaderna öppnade, vilket slog analytikernas förväntningar.

Ecolab redovisade en icke-GAAP-vinst per aktie på 1,38 USD, vilket överträffade konsensus för analytikers förväntningar på 1,30 USD. Dess GAAP EPS på 1,12 USD föll dock under Street-prognosen på 1,26 USD, medan intäkterna för kvartalet växte med nästan 10 % från samma kvartal för ett år sedan till 3,32 miljarder USD, 60 miljoner USD över uppskattningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om Ecolab-aktien spetsade för att testa de nuvarande 52-veckors högsta nivåerna på cirka 231 USD efter tisdagens rally efter vinst, är aktien upp 6,83% i år, vilket lämnar utrymme för mer uppåtgående rörelse i slutet av året.

Ecolabs spännande tillväxt

Ur ett investeringsperspektiv handlas Ecolab-aktien till brant efterföljande 12-månaders och framåt P/E-tal på 62,69 respektive 36,73. Därför kan värdeinvesterare välja alternativ på marknaden.

Men med analytiker som förväntar sig att vinsten ska växa med 24,51% nästa år, innan den stiger med en genomsnittlig årlig takt på 16,13% under de kommande fem åren, kan aktien vara ett övertygande alternativ för långsiktiga investerare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Ecolab-aktier handlas inom en stigande kanalformation i intradagsdiagrammet. Som ett resultat har aktien kommit närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI, vilket pressar aktiekursen mot trendlinjemotståndet.

Därför kan investerare inrikta sig på potentiella tillbakadragningsvinster till cirka 223,98 USD, eller lägre till 218,57 USD, medan 233,78 USD och 238,75 USD är avgörande motståndszoner.

Det kan vara dags att ta lite vinster

Sammanfattningsvis, med Ecolab-aktier som handlas närmare de nuvarande 52-veckors högsta nivåerna, kan de nuvarande värderingsmultiplarna övertala investerare att ta vinster.

Dessutom har aktien nyligen ökat närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI. Därför, även om ECL-aktien erbjuder spännande tillväxtutsikter, kan det vara bäst att vänta på att priset testar om nuvarande stödnivåer innan du köper.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust