Tesla-aktien faller med 5% efter att vd:n går på Twitter och föreslår en försäljning av 10% av hans aktier

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi är nyhetsreporter på Invezz och bevakar den amerikanska aktiemarknaden. Hon är bosatt i Indien men har följt och… Läs mer.
on nov 8, 2021
  • Teslas vd gav sina följare en chans att rösta antingen "Nej" eller "Ja."
  • Över 3,5 miljoner människor svarade på enkäten, med "Ja"-röstet som fick totalt 57,9%
  • Elon Musk har en Twitter-följare på cirka 62,5 miljoner människor.

Tesla (NASDAQ:TSLA)-aktien sjönk med cirka 5% idag när företagets VD sa till Twitter att han övervägde att sälja runt 10% av sin Tesla-aktie. Som ett resultat sjönk Teslas aktiekurser till cirka 5,5% till 1 155$. Detta var en betydande nedgång från slutkursen på 1 222$ de noterade när marknaderna stängdes på fredagen.

Nedgången i aktiekurserna orsakades när miljardären frågade sin Twitter-följare av 62,5 miljoner människor om han skulle göra sig av med en del av sin Tesla-aktie. Han gjorde detta i form av en Twitter-undersökning där han bad sina följare att rösta antingen ”Nej” eller ”Ja.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Officiella Twitter-uttalanden

På lördagen lanserade Elon Musk en Twitter-undersökning och sa: ”Mycket har gjorts på sistone av orealiserade vinster som ett sätt att undvika skatteflykt, så jag föreslår att sälja 10% av min Tesla-aktie. Stödjer du detta?”

Miljardärens VD gav sina följare chansen att antingen rösta ”Nej” eller ”Ja” till detta drag. Han hävdade att han skulle hålla sig till vad hans anhängare röstade på i den här omröstningen, oavsett hur det gick. Över 3,5 miljoner följare svarade på denna enkät. En röst med ”Ja” mottogs från 57,9% av dem.

Tidigare uttalanden

Elon Musk hade tidigare nämnt att han ville släppa en stor del av sina aktier under det fjärde kvartalet av detta räkenskapsår. I september, vid kodkonferensen i Beverly Hills, sa Elon Musk att han kommer att ha en marginalskattesats som kommer att vara mer än 50% när hans Tesla-optioner går ut. Han hävdar att han redan hade för avsikt att sälja snart.

Musk sa:

Jag har ett gäng optioner som löper ut i början av nästa år, så … ett enormt block av optioner kommer att säljas under Q4 – eftersom jag måste eller så kommer de att förfalla.

Andra tidigare och nuvarande styrelseledamöter i Tesla, som Antonio Gracias, Ira Ethrenpreis, Kimbal Musk och Robyn Denholm, har också sålt mycket av sina Tesla-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10