3 Cathie Wood aktier för att köpa dippen

Av:
Nov 23, 2021
Listen
  • Cathie Woods aktier har släpat efter marknaden i år.
  • Ark Innovation Fund har kraschat med mer än 35% från sin rekordnivå någonsin.
  • Vi förklarar det motsatta fallet för Square, Zoom Video och Coinbase.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Cathie Wood aktier har inte gått bra i år. Ark Innovation Fund (NYSE: ARKK) har sjunkit med mer än 35% från sin högsta nivå i år. Ännu värre, de flesta av dess största ingående företag som Zoom Video, Teladoc Health, Square och Spotify har kraschat med tvåsiffriga siffror från sina YTD-höjder. Här är några av de bästa Cathie Wood-aktierna att köpa när 2021 slutar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Square

Copy link to section

Square (NASDAQ: SQ) är ett snabbt växande betalningshanteringsföretag. Företaget tillhandahåller olika tjänster, inklusive den populära plattformen Cash App. Det hjälper också säljare att acceptera betalningar. Viktigast av allt, det äger Square Capital, en produkt som ger lån till småföretag. Ark Innovation Fund har en andel i Square värd mer än 700 miljoner dollar.

Kvadratisk aktiekurs har haft en svår tid i år då investerare förutspår att dess tillväxt kommer att fortsätta att sakta ner. Många investerare tror också att dess gigantiska förvärv av Afterpay inte kommer att tillföra ett betydande värde till företaget. Som sådan har den sjunkit med mer än 27% från sin högsta nivå i år. Den handlas också på den lägsta nivån sedan maj i år.

Ändå finns det en möjlighet att Square-aktien kommer att återhämta sig. För det första ser företaget fortfarande en imponerande tillväxt över sin kärnverksamhet. Det har också en stark marknadsandel över sina segment och jag tror att AfterPay kommer att bidra till att öka tillväxten under de kommande åren.

Square stock

Zooma video

Copy link to section

Ark Innovation Fund äger en andel i Zoom Video (NASDAQ: ZM) värd mer än 960 miljoner dollar. Aktien var en av de bästa i fonden under 2020.

I år har dock aktien kraschat med mer än 65% från sin högsta nivå i år. Detta hände eftersom investerare förblev oroade över företagets tillväxt när pandemin upphör.

Ändå finns det ett motsatt fall för Zoom-aktiekursen. För det första, som företaget visade på måndagen, är tillväxten fortfarande stark. Företagets intäkter ökade med mer än 30% från samma kvartal förra året.

Företaget har ett bra varumärke, en stark marknadsandel och återkommande intäkter. Den har också en chans att öka sin ARPU genom att lägga till fler produkter. Därför misstänker jag under de närmaste åren att beståndet kommer att vara betydligt högre än den nuvarande nivån.

Zoom Stock Price

Coinbase

Copy link to section

ARKK-fonden har en andel i Coinbase (NASDAQ: COIN) värd mer än 1,1 miljarder dollar. Dessutom är Cathie Wood en av de mest hausse investerarna på Bitcoin. Ändå har Coinbase-aktien kraschat med nästan 30% från sin högsta nivå i år.

Liksom Zoom finns det ett kontrariskt fall för Coinbase, särskilt om du tror att Bitcoin-priserna kommer att fortsätta stiga på lång sikt. Dessutom har företaget en stark marknadsandel i branschen. Det har också mer utrymme att växa eftersom fler institutionella investerare vänder sig till kryptovalutor för att hitta tillväxt. Därför kommer COIN-aktien sannolikt att studsa tillbaka.

Coinbase stock price
Aktier & Fonder Teknologi