Deere aktieförutsägelse när aktierna stiger med mer än 5% på solida resultat för fjärde kvartalet

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on nov 26, 2021
  • Deere-aktien steg på onsdagen med mer än 5% efter att ha tillkännagivit sitt senaste kvartalsresultat.
  • Företaget rapporterade sina FQ4-resultat innan marknaderna öppnade, vilket slog vinstförväntningarna.
  • Intäkterna för kvartalet låg dock under uppskattningarna trots att de ökade med nästan 19%.

Deere & Co (NYSE:DE)-aktien steg på onsdagen med mer än 5% efter att ha rapporterat sina senaste kvartalsresultat. Företaget tillkännagav sina finansresultat för fjärde kvartalet 2021 innan marknaderna öppnade, vilket slog konsensusförväntningarna om vinst. Men Deeres intäkter för kvartalet motsvarade inte Streets förväntningar.

Företaget redovisade FQ4 GAAP vinst per aktie på $4,12, vilket slog analytikerns genomsnittliga uppskattning på $3,89. Å andra sidan växte intäkterna för kvartalet med 18,7% till 10,28 miljarder dollar, vilket överträffade uppskattningarna med 190 miljoner dollar.

Deeres tillväxtutsikter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ur ett investeringsperspektiv handlas Deere-aktien till rimliga efterföljande 12-månaders och framåtriktade P/E-tal på 21,31 respektive 16,90. Därför kan aktien få uppmärksamhet från värdeinvesterare.

Dessutom förväntar sig analytiker att Deeres vinst per aktie kommer att växa med en genomsnittlig årlig takt på mer än 40% under de kommande fem åren, vilket gör det till ett övertygande alternativ för tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Deere-aktier handlas inom en stigande kanalformation i intradagsdiagrammet. Som ett resultat har aktien nyligen studsat från trendlinjestödet för att stiga närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI.

Men efter bolagets imponerande kvartalsresultat kan investerare sikta på utökade vinster djupt in i de överköpta förhållandena till cirka $380,14, eller högre på $392,72, medan $354,17 och $340,77 är stödnivåer.

Sammanfattningsvis, även om Deere-aktien har ökat med mer än 37% i år, handlas aktien till rimliga värderingsmultiplar samtidigt som den erbjuder spännande tillväxtutsikter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money