Den här analytikern tror att Ubers multipel kan fördubblas härifrån

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 26, 2021
  • Mark Mahaney gör ett hausseartat fall för Uber på CNBC:s "TechCheck".
  • Aktien som har fallit 20% i år är ett av hans toppval för Q4.
  • Mahaney ser också Meta Platforms som attraktiva vid nuvarande värdering.

Åkdelning har fortfarande 40% kvar innan den återhämtar sig helt till nivåerna före pandemi. Men Evercore ISI:s Mark Mahaney säger att ledaren för detta utrymme, Uber Technologies Inc (NYSE: UBER), fortfarande är en fascinerande pjäs för långsiktiga aktieägare.

Mahaneys hausseartade fall för Uber Technologies

Tidpunkten för Mahaneys hausseartade uppmaning till Uber är särskilt överraskande eftersom den breda marknaden idag reagerar på farhågorna för en ny COVID-variant – en motståndare till återöppningshandeln. För att försvara sin ståndpunkt om CNBC:s ”TechCheck” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Långsiktiga investerare borde kliva in på en tillgång som Uber där värderingen verkligen är övertygande. Jag tror att multipeln kan fördubblas härifrån; Jag vet inte när covid upphör, men när den gör det, här är en fantastisk återhämtningspjäs. Det finns mycket vinster att komma från Uber när återhämtningen inträffar.

Å andra sidan är Ubers matleveransverksamhet ett pandemispel, vilket kanske inte är tillräckligt för att kompensera för träffen för att dela åk om COVID-19-restriktionerna förnyas, men det är ändå positivt för företaget.

Uber blev positivt kassaflöde under tredje kvartalet

Uber blev positivt fritt kassaflöde under sitt tredje tredje kvartal, vilket Mahaney ser som en enorm prestation med tanke på att volymerna fortfarande är nere med 40% från motsvarande 2019. Aktien som har fallit med cirka 20% i år är ett av hans toppval för semesterkvartalet.

Mahaney är också hausse på Meta Platforms Inc. Han höll med om att företaget möter flera motvindar men upprepade det som en ”strukturell vinnare”.

Jag gillar aktien; värderingen är verkligen övertygande. Många av överhängen är redan prissatta. Det handlas med 25% rabatt till Google med en liknande tillväxtprofil. Så om Facebook kan ta itu med någon av motvindarna, finns det en hel del multipel expansion du kan se. Det är en väldigt billig aktie.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money