Lloyds aktiekurs kopp och handtag pekar på mer uppsida

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 26, 2021
  • Lloyds aktiekurs har varit i ett konsolideringsläge på sistone.
  • Aktien har stigit med mer än 58% i år.
  • Den har bildat ett kopp- och handtagsmönster på det dagliga diagrammet.

Lloyds (LON: LLOY) aktiekurs har varit relativt oförändrad under de senaste veckorna då investerare reflekterar över dess senaste utveckling. Aktien handlas till 49,68p, vilket är några punkter under årets högsta på cirka 51p.

Lloyds Banks resultat

Lloyds aktiekurs har gått relativt bra i år. Hittills har den stigit med mer än 53%. Detta gör det till ett av de mest framgångsrika åren i senare minne.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det finns flera anledningar till denna prestation. För det första har banken redovisat relativt starka resultat i år. Dessa resultat har hjälpts av både organisk tillväxt. Liksom andra banker har den lyckats föra fram förlusterna som den avsatte förra året när pandemin var som mest.

För det andra har banken gynnats av den starka återhämtningen av den brittiska ekonomin. Som en mestadels inhemsk bank är Lloyds vanligtvis starkt korrelerad med ekonomins prestanda.

Under de senaste månaderna har data från Storbritannien målat upp en bild av en ekonomi som växer snabbt. Till exempel har arbetsmarknaden stramats åt och inflationen har stigit. Samtidigt har konsumenterna ryckt på höga priser och ökat sin shopping.

Viktigast av allt, Lloyds aktiekurs har hoppat på grund av utvecklingen av fastighetssektorn. Efterfrågan på bostäder i Storbritannien har ökat kraftigt, vilket pressar priserna till rekordhöga. Sedan pandemin startade har det genomsnittliga bostadspriset i Storbritannien ökat med mer än 20 000 pund.

LLOY-aktien har också gått bra då investerarna hoppas på högre räntor. De starka siffrorna har fått många analytiker att tro att Bank of England (BOE) kommer att höjas under de kommande månaderna. Banken har redan gett tips om denna skärpning. Banker som Lloyds klarar sig bra i en period med höga räntor.

Lloyds aktiekursprognos

lloyds share price

Det dagliga diagrammet nedan visar att Lloyds aktiekurs har rört sig i sidled under de senaste veckorna. Aktierna har kämpat med att gå över nyckelmotståndet vid 51. Det har också format vad som verkar som ett kopp- och handtagsmönster.

Aktien har rört sig över den stigande trendlinjen och det 25-dagars glidande medelvärdet. Därför, på grund av kopp- och handtagsmönstret, finns det en möjlighet att det kommer att bryta ut högre under de kommande månaderna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money