Disneyaktie på 52 veckors lägsta nivå: köpa dippen eller sälja nedgången?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 1, 2021
  • Josh Brown gör ett hausseartat fall för Disney på CNBC:s "Halftime Report".
  • Disney rapporterade ett nedslående resultat för fjärde kvartalet tidigare denna månad.
  • Medie- och underhållningsföretagets aktier ligger nu på en lägsta nivå på 52 veckor.

Aktier i Walt Disney Co (NYSE: DIS) handlas på en 52-veckors lägsta nivå på tisdagen. Även om det säkert är lockande för investerare att köpa det så lågt, talar de hotande farhågorna relaterade till Omicron att dess nöjesparker kan ta ytterligare en hit under de kommande månaderna.

Josh Brown ser en betydande uppsida i Disney

Men det gör inte aktien oattraktiv, säger Ritholtz Wealth Managements Josh Brown. I CNBC:s ”Halftime Report” citerade han den historiska prisåtgärden för att hävda att Disney kunde förbise den nya COVID-varianten av oro.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tänk på att Disney kunde samlas i hela deltat på grund av Disney Plus. Nöjesparkerna, vi sa bara glöm det, det är en nästa års historia. Så det är en aktie som kan vända betydligt högre om Omicron faktiskt inte är det värsta någonsin.

Aktien har backat nästan 20% på mindre än en månad på nedslående resultat för det fjärde kvartalet. Disney Plus hade 118,1 miljoner prenumeranter i slutet av Q4 – långt under 125,3 miljoner som experter hade förutspått.

Avyttringar skapar köpmöjligheter

Brown är emot idén att Omicron-relaterad osäkerhet ska skrämma investerare att dra sig ur marknaden eftersom försäljningar skapar köpmöjligheter.

Sydafrika har en vaccinationsgrad på 28%. Det är inte en överraskning att en ny variant kommer från ett land där två tredjedelar av befolkningen inte är vaccinerade. Om du skulle sälja aktier varje gång något skrämmande, hälsomässigt, kom ut från Afrika, skulle du aldrig vara på marknaden.

Hans utsikter matchar Dory Wiley, som tidigare idag valde tre sektorer som investerare borde köpa på den senaste nedgången.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money